Otkrijete suvremeni cirkus Neočekivanih rendez-vousa u svom gradu

Za treće izdanje svojih „Neočekivanih rendez-vousa“, nakon plesnog projekta u lipnju s G.U.I.D. Urbanom grupom plesne intervencije Baleta Preljocaj u suradnji s HNK-om, Francuski institut u Hrvatskoj, sa svojim partnerima Cirkobalkanom u Zagrebu i Room 100 u Splitu, poziva vas da otkrijete suvremeni cirkus!

predstva-suvremeni-cirkus-1

RASPORED:

- PULA: srijeda, 8. rujna u okviru programa “Opčini me Novim cirkusom!”
- SPLIT: petak, 10. rujna u okviru festivala “Peculiar families”
- ZAGREB: nedjelja, 12. rujna u 20h30, Trg braće Mažuranić, u okviru “Kulturnog uličnog festivala” u organizaciji Cirkorame
- KLANJEC: utorak, 14. runja u okviru programa “Cirkus na periferiji”

Trajanje: 30 minuta, predstava za cijelu obitelj – ulaz slobodan

“Baktana” je prozor u susret dva čovjeka, što nije očito … Jedan, žongler opsjednut svojim svijetom letećih objekata, komunicira manipulirajući svojim palicama. Drugi, akrobata, izražava se pokretom. Rastrgani između nesporazuma i preispitivanja, njihova vlastita znatiželja vodi ih prema neverbalnom susretu, otvarajući im put prema izvanrednoj sinergiji.

Ovaj program odvija se uz potporu Teatroskopa, programa iniciranog od strane Francuskog Ministarstva Europe i vanjskih poslova, Ministarstva kulture Francuske i Francuskog instituta u Parizu. Također uživa potporu Francuskih instuta u Hrvatskoj i Srbiji, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Uz dopuštenje: Francuski institut u Hrvatskoj (sve fotografije)

Facebook Like Button