Pablo’s restoran je novo mjesto koje odiše južnjačkim prizvukom

Jedno novo putovanje upravo započinje u Zagrebu. Pablo’s restoran je novo mjesto koje odiše južnjačkim prizvukom.

pablos-006

Ovo je pravi mali imaginarni grad južne Amerike u kojem je smješteno i malo džungle. Novo je ovo mjesto za opuštanje na Remetinečkoj cesti 101 čije je zaštitno lice papagaj Pablo iz vrste Žutoćela Amazona.

pablos-007

Kao pravi domaćin on će nas veselo dočekati, pozdraviti i zaželjeti dobrodošlicu. Već na samom ulazu primijetit ćemo zid od egzotičnih listova. Tu se zatim upetljala mašta, a pomalo i reminiscencija Malog princa, pa su se tu pojavili neki ostaci od pravog aviona kao u pravoj džungli.

pablos-008

Krila pretvorena u police, kotači u stolove. Pa silueta Ibrahima Ferera, koja daje malo kubanske romantike i nostalgije. Ima tu svega i kolora i starih oronulih zidova, starog namještaja i sve je to u istom loncu, začinjeno s koktelima koji se tu svakodnevno mogu naručiti i zvukom salse koja je zvučna kulisa svega.

pablos-009

Glavni element interijera je replika nekog „havanskog“ zida na kojemu je mural, kubanske zastave i lik Ferera, legende kubanske glazbe. Drugi dominantan detalj je zeleni zid s krilom aviona, koji bi trebao predstavljati neku romantičnu viziju podneblja u kojem žive papagaji jer je sukus cijele priče upravo Pablo. Materijali su prirodni uglavnom drvo s toplim sepijastim tonovima.

pablos-002

U zimskim mjesecima tu je kamin koji daje poseban doživljaj prostoru. U dvorišnoj strani bara se nalazi prelijepa terasa s fontanom, puno cvijeća i zelenila, a koja podsjeća na Kubanske terase 60’ih godina.

pablos-003

Ovaj lokal koji je pravo jesensko osvježenje u zagrebačkoj ponudi i izborom koktela vodi nas južnom Amerikom. Ljubitelji latinske glazbe i plesa ovdje će pronaći svoj dom. Svakog četvrtka poseban su doživljaj glazbena gostovanja uživo glazbenika iz Agrentine te plesača s Kube.

pablos-004

Uređenje ovog prostora potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat u užem stručnom krugu kao kreativac koji se istaknuo maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko -ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival.

pablos-005

Njegovo je djelo i interaktivna umjetnička instalacija ‘Bands Of The Decade’ postavljena u Tematskom parku rock’n’rolla unutar Subkulturnog centra u Hatzeovoj ulici. Veza s glazbom nije slučajna, jer je Cak, što mu je nadimak i umjetnički pseudonim, strastveni basist.

Pablo’s nas poziva na putovanje koje budi nove doživljaje i uspomene. Pablo će nam na prvu postati dragi prijatelj s kojim ćemo uvijek razmijeniti nekoliko riječi, a rado će nam i doletjeti na ramena.

Uz dopuštenje: B.E.T (sve fotografije)

Facebook Like Button