Pet pitanja za tenisačicu Heather Watson prije ovogodišnjeg Wimbledona

Brza pitanja i odgovori s jednom od najboljih britanskih teniskih zvijezda, Heather Watson, dok se priprema za ovogodišnje prvenstvo 2023. u Wimbledonu.

OVDJE pročitajte i intervju s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić

Tenisačica Donna Vekić u kraćem intervjuu otkriva koji su joj najdraži rituali i ciljevi u budućnosti

U svijetu britanskog tenisa, Heather Watson je glavna igračica. Na terenu je od svoje sedme godine, a njezina profesionalna karijera započela je sjajno kada je na US Openu 2009. osvojila naslov u pojedinačnoj konkurenciji za djevojčice. Do danas ima više od 20 pobjeda u svom repertoaru – uključujući povijesnu pobjedu u mješovitim parovima na prvenstvu u Wimbledonu 2016., kada je bila prva Britanka od 1987. koja je osvojila glavnu nagradu turnira.

1024px-Watson_WM19_(55)_(48521847187)

si.robi, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Izvan terena je poznata po svojoj iskrenosti – bilo da reagira na odigrani meč ili otkriva kako njezin menstrualni ciklus utječe na njenu izvedbu. Također je cijenjena zbog svoje otpornosti, jer je pobjeđivala i gubila na velikim turnirima diljem svijeta i bila izložena rasizmu i prijetnjama smrću tijekom svoje karijere.

Nakon nekoliko teških sezona, bila je u dobroj formi na prošlogodišnjem Wimbledonskom prvenstvu, stigavši do četvrtog kola u najboljoj izvedbi u svojoj karijeri. Ona će se još jednom natjecati na ovogodišnjem Wimbledon turniru, donoseći svoje 15 godina iskustva britanskom timu koji također uključuje Katie Boulter, Andy Murray i Emily Appleton.

Razgovarali smo s njom o vrhuncima njezine karijere, po čemu je Wimbledon tako poseban i zašto je sebe označila kao osobu koju treba gledati na ovogodišnjem turniru.

W: Koja je bio ključni meč vaše karijere?
Ne postoji jedan ključni meč; svaki je igrao svoju ulogu. Ali rekla bih da je tjedan koji je najdramatičnije promijenio moj put bio kada sam osvojila juniorski US Open. Budući da sam osvojila tu titulu, krenula sam u profesionalni tenis – prvotno je moj plan bio otići na koledž i igrati sveučilišni tenis u Sjedinjenim Državama.

Fed_Cup_Group_I_2011_Europe_Africa_day_1_Heather_Watson_003

Assaf Yekuel, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

W: Na koje tenisače treba obratiti pozornost ove godine u Wimbledonu?
Morat ću reći na mene :) Imala sam svoj najbolji rezultat na Grand Slamu u Wimbledonu prošle godine i u odličnoj sam formi. Zdrava sam i odlično se osjećam. I osjećam se kao da igram najboljih tenis u svojoj karijeri tijekom prošle godine – iako to moj poredak ne pokazuje (ali to je uglavnom zbog malog broja bodova u Wimbledonu prošle godine). Dakle, stavit ću sebe kao igrača kojeg treba gledati.

‘Igrala sam najboljih tenis u svojoj karijeri tijekom prošle godine – iako to moj položaj na rang listi ne pokazuje.’
– Heather Watson

Heather_Watson_Cagnes_2014

Dacoucou, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

W: Koji ti je teniski meč bio najdraži za gledanje?
Finale Australian Opena 2018. za žene: Simona Halep protiv Caroline Wozniacki. Mislim da je to bilo jedno od najnevjerojatnijih Grand Slam finala koje sam vidjela i obje su tenisačice dale sve od sebe.

W: Kojem meču se ove godine najviše veselite na Wimbledonu?
Meč kojem se najviše veselim je svaki meč koji ću igrati u Wimbledonu. To mi je najdraži turnir. Tako je poseban za mene i tako je poseban za sve igrače zbog njegove povijesti. Dakle, za mene će to biti igranje na Wimbledonu ove godine.

W: Koja su najbolja mjesta, kad je o publici riječ, za gledanje Wimbledona?
Budući da se igra odvija po srednjem dijelu, na stražnjoj strani terena, preporučila bih gledanje iza osnovne linije.

Intervju: Georgie Young –

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
Naslovna fotografija: Assaf Yekuel, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Facebook Like Button