Popularne ruksak torbe napravljene od lišća ananasa

Ova impresivna kolekcija torbi ove će vas zime zasigurno osvojiti.
U Zagreb je stigao švicarski brend koji u svojoj ponudi ima torbe MDK – Mirande Kaloudis, originalne grčke dizajnerice koji se ekskluzivno mogu pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9.

Posebnost ovih torbi leži u samoj izradi, multifunkcionalnosti i materijalu, a zasigurno najveću pažnju izazvat će torba TESRIS Piñatex®, namijenjena onima koje vole nositi biljne materijale.
Naime, ta luksuzna crna ruksak torba napravljena je, ni više ni manje, nego od vlakana lišća ananasa! Model Tesris nije jedini koji dolazi u tom materijalu pa se tako u ponudi nalaze i modeli PAN i NEO od Piñatex®-a.

mdk-ruksak-2 mdk-ruksak-1

MDK – Miranda Kaloudis brend je grčke dizajnerice Mirande Kaloudis sa sjedištem u Zürichu. Komadi koje dizajnira orijentirani su na cijelu sezonu, a fokus cijele linije leži na razmišljanju o postavku proizvoda, dekonstrukciji istoga i spajanju na potpuno novi način.

Zato je svaka MDK torba multifunkcionalna te preslagivanjem naramenica dobivamo potpuno novu torbu. U tom procesu odjeća i dodaci spojeni su u hibride, povećavajući tako udobnost nošenja te time nadograđujući tijelo. Ispod minimalističkog i geometrijskog dizajna uvijek se može pronaći razigrana iskoristivost.

mdk-ruksak-4 mdk-ruksak-3

Stalna inspiracija za konstrukciju i oblike torbi dolazi iz prirode i geometrije, a izbor kvalitetnih materijala iznimno je važan za ovaj dizajn orijentiran budućnosti. Tehničke i vodonepropusne tkanine suočavaju se visoko kvalitetnim kožama i pamuku.

Priroda nasuprot tehnologije, prošlost nasuprot budućnosti. Očite suprotnosti sukobljavaju se tijekom procesa oblikovanja stvarajući futurističku estetiku. Ishod ima urbani, čisti i avangardistički izgled.

mdk-ruksak-6 mdk-ruksak-5

Posebna priča stoji iza TESRIS Piñatex® torbe ruksaka

TESRIS Piñatex® luksuzni je modni dodatak koji nevjerovatno izgleda kao prirodna koža, a izrađen je od vlakana lišća ananasa za sve one koje vole nositi biljne materijale.
Piñatex® je prirodni, inovativni i patentirani novi materijal, izrađen od vlakana lišća ananasa koje su prikupile partnerske poljoprivredne zadruge na Filipinima.
Piñatex® vlakna su nusproizvod žetve ananasa, a za dobivanje sirovine nije korištena dodatna zemlja, voda, gnojivo ili pesticidi.
Uz model TESRIS, u ponudi se mogu pronaći i modeli PAN i NEO izrađeni od tog zanimljivog prirodnog materijala.
U Hysteriji se također nalazi i KIONAS, stilistička minimalistička multifunkcionalna ruksak torba koja se može nositi na čak osam različitih načina, kao veliki ruksak, mali ruksak, ručna torba ili torba na rame. U sve četiri varijante bira se uži ili standardni oblik.

Hysteri je mali dućan s velikim idejama koji se nalazi u dvorištu Tesline 9. Nastao je prije godinu i pol dana kao želja vlasnice Saše Maksimiljanović za okupljanjem umjetnika i dizajnera na jednom mjestu. Uz vlastite brendove Maks, bi.bi, Vrecha&Co., u Hysteriji se nalaze i domaći dizajneri nakita Smiljka Franjić i M’art’a, grčki brendovi Aumorfia i Ioanna Liberta, pariški Durié i od danas švicarski MDK – Miranda Kaloudis.

Uz dopuštenje: Kapetanović komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button