Poslovna putovanja današnjice

Tvrtke se trebaju pripremiti i prilagoditi novom trendu među poslovnim putnicima koji daju prednost novim iskustvima u odnosu na tradicionalne prednosti na radnom mjestu.

Zanimljiva činjenica otkriva da bi zapanjujućih 30% poslovnih putnika prihvatilo manje plaćen posao kada bi mogli češće ići na poslovna putovanja. Istraživanje je također pokazalo da poslodavci uglavnom podcjenjuju ulogu poslovnih putovanja prilikom pregovaranja oko visine plaće i nisu svjesni njihove važnosti za motivaciju i zadržavanje zaposlenika unutar tvrtke.

Vlada opći trend prema kojemu je na poslovnim putovanjima granica između poslovnog i privatnog sve tanja. Podaci pokazuju da je tijekom prošlih 12 mjeseci polovica poslovnih putnika odlučila produžiti svoj poslovni boravak kako bi posjetila drugi grad ili zemlju.

OTKRIVANJE NEISTRAŽENOG
I dok su gradovi poput Londona, Pariza i Frankfurta još uvijek najpopularnija poslovna odredišta, postoji i dalje top 10 najpopularnijih gradova među poslovnim putnicima. Neki od gradova koji postaju sve popularniji su Prag, Budimpešta i Guangzhou.

Izdvojeno:

Top 10 gradova na popisu željenih poslovnih putovanja
1. Šangaj
2. Tokio
3. Bangkok
4. Guangzhou
5. New York
6. Budimpešta
7. Singapur
8. Hong Kong
9. Prag
10. Amsterdam

Top 5 zračnih luka s najkraćim tranzitom do smještaja u centru grada

Prazni hod ili neispunjeno vrijeme vrlo je nepraktično za modernog poslovnog putnika. Ljudi u novom odredištu žele iskoristiti vrijeme za što više aktivnosti i smanjiti vrijeme tranzita od zračne luke, a povećati vrijeme za uživanje u atmosferi novih gradova.
Prvih 5 najpopularnijih poslovnih odredišta nalaze se u karta koja se može koristiti kao vodič s informacijama o prosječnom vremenu potrebnom od aviona do smještaja u centru grada:

Top 5 zračnih luka s najkraćim tranzitom do smještaja u centru grada
Zračna luka Changi, Singapur 46 minuta
Zračna luka Franz Josef Strauss, München 47 minuta
Zračna luka Suvarnabhum Bangkok 54 minute
Zračna luka Barajas, Madrid 57 minuta
Zračna luka Tegel, Berlin 58 minuta

Generacija u pokretu
Novi tip poslovnih putnika vjerojatnije će rezervirati putovanje ili promijeniti planove za putovanje u zadnji čas. Istraživanje otkriva da četvrtina (23%) ispitanika koji poslovno putuju u odredište unutar svoje zemlje rezervira svoje putovanje tjedan dana unaprijed, a jedna četvrtina (24%) rezervira svoja inozemna poslovna putovanja manje od četiri tjedna prije polaska.

Tekst: Booking.com

Facebook Like Button