Predstavljena je hrvatska kuharica Kuhamo i služimo iz hrvatske s ljubavlju

Ova posebna kulinarska zbrika humanitarnog karaktera na 296 uzbudljivih stranica priča najljepšu priču hrvatske gastronomije, a Splićanima je predstavljena kroz sedam odabranih recepata na posebnoj večeri u hotelu Briig.

kuharica-kuhamo-sluzimo-1

Već pri prvom susretu oduševila je župana Splitsko dalmatinske županije Blaženka Bobana, chefa Hrvoja Zirojevića te brojne uglednike koji su uživali u Tuni a la pašticada, Pilećem rižotu, Mariniranim srdelama u društvu sa zapečenim pedoćama, Varaždinskim klinicima, Komiškoj pogači i Iločkim ćevapima.

kuharica-kuhamo-sluzimo-2

Ova po mnogočemu posebna gastro zbirka na hrvatskom i engleskom jeziku djelo je ljubiteljica gastronomije hrvatske podružnice najveće svjetske humanitarne organizacije Lions District – 126. Više od 1,5 milijuna članova organizacije Lions International diljem svijeta tako sada ima priliku upoznati hrvatsku gastronomiju, a svoje prve primjerke do sada su već nabavili Lionsi iz Australije, Švedske, Finske, Belgije, Nizozemske, Irske, Islanda, SAD-a i drugih zemalja.

kuharica-kuhamo-sluzimo-3

„U ime povjerenstva New Voices Hrvatska svima zahvaljujem na dolasku i podršci, posebna zahvala ide našem domaćinu i partneru Hotelu Briig čiji je stručni tim za ovu prigodu uz ponudu s jelovnika hotela pripremio i slijed od sedam različitih jela koristeći recepte iz kuharice. Hotel Briig nastavlja s predstavljanjem kuharice i kroz posebno osmišljene jelovnike s receptima kao jednu od ponudu za ručak gostima hotela.“ – istaknula je Tatjana Vukman, članica Lions kluba Trogir te jedna od autorica kuharice.

kuharica-kuhamo-sluzimo-4

Prihodom ostvarenim donacijama za projekt i kuharicu osiguravaju se sredstva za školovanje talentiranih učenika i učenica težeg materijalnog stanja, a za dodatna školovanja iz područja kuharsko – gastronomskog znanja, usavršavanja organizacijskih sposobnosti te razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

kuharica-kuhamo-sluzimo-5

Nema sumnje da će donacije ostvarene projektom, mnogim mladima i s područja Splitsko – dalmatinske županije osigurati sredstva za vlastito obrazovanje i osobni razvoj, koji će u budućnosti doprinijeti i kvalitetnijoj turističkoj ponudi Hrvatske.

kuharica-kuhamo-sluzimo-6

S gotovo 1,5 milijuna volontera Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“, a koji ujedinjuje ljude iz cijeloga svijeta, pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama, mijenjajući život na bolje, predani zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

kuharica-kuhamo-sluzimo-7

U Lions Distriktu – 126 Hrvatska djeluje 60 klubova raspoređenih u četiri regije: Istok, Zapad, Sjever i Jug. Više od
200 članova/volontera marljivo i kontinuirano organizira različite humanitarne akcije pomaganja potrebitima u svojim lokalnim zajednicama i šire.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button