Projekt Činim dobro svaki dan

Sredinom 2008. godine tržištu je predstavljen projekt “Činim dobro svaki dan” putem kojeg PBZ Grupa kontinuirano i dugoročno pomaže projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice.

U današnjem potrošačkom društvu treba uvijek imati na umu druge, posebno one najmlađe kojima treba pomoć. Iako možda ponekad zvuči teško naći i vrijeme i način za to, ipak nije nemoguće. Dapače, PBZ Card ima karticu koja nudi način da i u trenucima kada obavljate osnovne transakcije putem kartice pomognete onima kojima je to najpotrebnije. U ovo vrijeme blagdana to je posebno bitno, pa možda pravi trenutak da saznate nešto o kartici sa srcem.

donacija-cakovec

Koristite li Visa karticu sa srcem?

Ako ne, vrijeme je da o tome razmislite jer za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem, odnosno American Express karticom sa srcem PBZ i PBZ Card izdvajaju ukupno jednu kunu u humanitarne svrhe, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Sva sredstva prikupljena na ovaj način doniraju se u najbolje moguće svrhe, u dva projekta s najljepšim ciljem i to ovu karticu čini posebnom, to ima daje srce. A vama kao korisniku daje mogućnost da pomognete hvalevrijednim ciljevima i pokažete koliko je vaše srce.

Projekti kojima pomažete koristeći svoju karticu sa srcem su:
1) “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva.
2) “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

donacija-cakovec-1

PBZ Grupa sredstva koja izdvoji za projekt “Činim dobro svaki dan” donira bolnicama koje su uključene u projekt “Praćenje djece s neurorizicima”, odnosno ustanovama socijalne skrbi koje su uključene u projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”. Bolnice, odnosno ustanove socijalne skrbi za donirana sredstva kupuju potrebnu opremu.

Način je ovo da, živeći svoju uobičajenu svakodnevicu, postanemo humanitarci i bez da osjetimo pomognemo dobrim i humanim ciljevima što je najljepši osjećaj, a i poklon sebi i drugima u blagdansko vrijeme kada posebno na umu treba imati projekte koji su tu da život učine kvalitetnijim i lijepim onima kojima je to najpotrebnije.

Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa je do sada prikupila više od 18 milijuna kuna te je realizirala 40 donacija, uključujući 29 donacija bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 11 donacija domovima socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme. Pomoć oboljelima najljepši je mogu način na koji čovjek može pomoći. Krajnji izraz ljudskosti i već činjenica da imamo ovu mogućnost je prekrasna.

blazic-zinic-kuzmac-dujmenovic-dulibic

Djeca najbolje pokazuju zahvalnost, a na njima i naš svijet ostaje, pa je najljepše i najvrjednije pomoći upravo njima. Oni će jedan dan znati uzvratiti onima koji će trebati istom mjerom. Oni su ti koji će ovaj svijet učiniti boljim i ljepšim mjestom za život.

Najnoviju donaciju u sklopu projekta zaista treba istaknuti. PBZ Card i vjerni korisnici njihovih kartica prikupili su i donirali 349.305,91 kuna Odgojnom domu Ivanec.

Omogućilo je to ostvarenje želja i uvjete kakve zaslužuju njihovi štićenici. Opremljene su pametna i informatička učionica, senzorna soba i teretana te je uređeno nogometno igralište.

U sklopu ovog projekta donirana je i oprema bolnicama diljem Hrvatske:

Od Specijalne bolnice Goljak u Zagrebu, Opće bolnice Vukovar, Opće bolnice Ogulin, Županijske bolnice Čakovec, Opće bolnice Zabok, Kliničkog bolničkog centra Split, Opće bolnice Karlovac, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Opće bolnice Dubrovnik, Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu, Opće bolnice Virovitica, Klinike za dječje bolesti Zagreb, Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu, Opće bolnice Nova Gradiška, Opće bolnice Gospić, Opće bolnice dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici, Opće bolnice Varaždin, Opće županijske bolnice Požega, Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Opće bolnice Zadar, Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin, Kliničkog bolničkog centra Osijek i Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” – Sisak.

Donacije su pomogle i centrima socijalne skrbi.

razgledavanje-doniranog-eeg-uredjaja

Od svibnja 2014., otkako se putem projekta “Činim dobro svaki dan” pomaže i projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” realizirano je jedanaest donacija domovima socijalne skrbi, i to: zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, šibenskom Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac, daruvarskom Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, Centru za rehabilitaciju “Ozalj”, Centru za odgoj i obrazovanje Lug, Centru za rehabilitaciju sv. Filip i Jakov, zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik, splitskom Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija te Odgojnom domu Ivanec.

Za zaključiti je da je kartica sa srcem dio projekta koji ciljano pomaže tamo gdje je društvo najosjetljivije i gdje je najpotrebnije.

Divno je biti dio toga i začiniti vrijeme blagdanske kupnje, u kojoj realno svi pretjerujemo, jednom dozom humanosti, brižnosti i darivanja drugome, a sve uz pomoć kartice sa srcem!

mislav-blazic-predsjednik-uprave-pbz-carda

KAKO SE PRIKUPLJAJU SREDSTVA?

Visa kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a osim darivanja po svakoj transakciji, PBZ Grupa od druge godine korištenja kartice donira za ovaj projekt i 15 kn od svake članarine za osnovnog i 10 kn od svake članarine za dodatnog korisnika.

Posebnost projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem je da u njemu, sudjeluju i određeni poslovni partneri PBZ Carda – tzv. „Partneri prijatelji“ koji za svaku kupnju na njihovim prodajnim mjestima, pri kojoj je korištena Visa kartica sa srcem, doniraju dodatnih 35 lipa u korist projekta.

kombi-s-rampom-donacija-pbz-grupe

Projektu svakodnevno pomažu i brojni korisnici, kako redovitim korištenjem svoje Visa kartice sa srcem za plaćanje raznih proizvoda i usluga tako i darujući svoje prikupljene Premium Rewards bodove ovom projektu. Omogućeno je i online doniranje na www.cinimdobro.hr koje je dostupno korisnicima svih Visa, American Express te MasterCard i Maestro kartica, bez obzira na banku izdavatelja.