Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.

Premijerno predstavljanje jedinstvene izložbe Muzeja za umjetnost i obrt „PROTRESENI MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.“ koje će se održati u utorak 24. studenoga u 19 sati.

S obzirom na epidemiološke mjere i strogo ograničenje broja uzvanika, predstavljanje će za široku javnost biti prenošeno LIVE STREAM-om iz Muzeja za umjetnost i obrt na Facebook profilu medijskog pokrovitelja HANZA Media / FB Jutarnji list.

Događanje je osmišljeno kao scenska interakcija unutar postava izložbe u kojem će sudjelovati Goran Matović i Bojana Gregorić Vejzović predstavljajući izložbu u dijalogu sa ravnateljem MUO Miroslavom Gašparovićem uključujući i uzvanike: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek te predsjednik RH Zoran Milanović.

Izložbu možete razgledati od srijede 25.11.2020.

protreseni-muo-1

Izložba Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020. posvećena 140. obljetnici djelovanja, javnost će moći razgledati od 25. studenoga do 24. siječnja 2021.

Izložba donosi priču o povijesti, sadašnjosti i pogledu u budućnost praćenu stradanjima, nadom i uzdizanjem ovog najvećeg hrvatskog i zagrebačkog umjetničkog i kulturno – povijesnog muzeja.

Uz dopuštenje: Muzeja za umjetnost i obrt (sve fotografije)

Facebook Like Button