Pulske marine

Turistički centar bogate povijesti i mnogobrojnih izazova za nautičare.

Pula je najveći grad Istarske županije, koji se smjestio u dobro zaštićenom zaljevu jugozapadnog dijela istarskog poluotoka i prirodne luke, koja je dostupna s mora, te kroz Fažanski kanal. Ovdje prevladava mediteranska klima s blagim zimama i hladnim ljetima, s prosječnim temperaturama od 13,2  do 26,4 stupnjeva Celzija.

Visok broj sunčanih sati tijekom godine, rijetke padaline, netaknuta priroda i bogata kulturno-povijesna baština pretvorili su Pulu u rado posjećenu destinaciju Lijepe naše. U prilog tome govori i iznimna prometna povezanost s drugim hrvatskim gradovima te europskim centrima uz pomoć redovnih autobusnih i željezničkih linija. Putnicima je na raspolaganju i Zračna luka Pula, koja je udaljena tek 5 kilometra od središta grada.

Nautičari rado biraju marinu Veruda s nizom od 17 molova koji se prostiru na 1500 metara duljine. Ova marina raspolaže s 630 vezova u moru i još 250 mjesta za pohranu plovila na kopnu, a nudi se mogućnost i priključka mega-jahti. Svi su vezovi opremljeni priključkom za struju (220 V, 380 V) i vodu, te su pod video-nadzorom.

U sklopu marine nalazi se servisna radionica, dvije dizalice (10 i 30 tona) koje omogućavaju dizanje / spuštanje plovila, pranje brodova te antivegetativnu zaštitu podvodnog trupa. Tu su i restorani,  parkiralište za osobne automobile (300 mjesta) te drugi važni objekti. Marina Veruda s ponosom ističe i Plavu zastavu koja joj se dodjeljuje već dulji niz godina zbog brige o zaštiti okoliša.

Druga marina na gradskom području jest ACI marina Pula. Smještena je u jugoistočnom dijelu gradske luke, a otvorena je tijekom cijele godine. Raspolaže s 213 vezova u moru, koji su opremljeni priključcima za vodu i struju. U sklopu marine nalazi se recepcija, mjenjačnica, restoran, servisna radionica te drugi potrebni objekti za sigurno i udobno pristajanje. U blizini se može naći i crpka za gorivo, te brojne trgovine koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse.

MARINA: ACI Pula 
LOKACIJA: 44°52,6’ N 13°50’ E
KAPACITET: 213 vezova u moru
KONTAKTI: tel.: 052/219-142; e-mail: m.pula@aci-club.hr

MARINA: Veruda
LOKACIJA: 44°50,4’/ N 13°50,3’ E
KAPACITET: 630 vezova u moru do 40 metara duljine i do 4 metara gaza
KONTAKTI: tel.: +385 (0)52 224 034; e-mail: recepcija@tehmarinav.htnet.hr

Facebook Like Button