Pulski Festival oduševit će najbrojniju publiku u Hrvatskoj

Pred najveću filmsku publiku u Hrvatskoj Pulski filmski festival spreman je isploviti po 66. put.

Uz brojne dnevne programe i projekcije, prvi festivalski dan zacijelo će obilježiti dugoočekivana premijera filma General, redatelja Antuna Vrdoljaka, o životu i značaju za Hrvatsku i hrvatsku povijest generala Ante Gotovine, s Goranom Višnjićem u naslovnoj ulozi, za čiju je projekciju iznimno velik interes publike još od prvog dana puštanja karata u prodaju.

General je prvi od osam filmova nacionalne produkcije koji će biti prikazani u Areni a njima se u Hrvatskom programu i konkurenciji za Zlatne arene pridružuje još šest filmova hrvatske manjinske produkcije u Istarskom narodnom kazalištu.

pula festival

Svečano otvorenje započinje 13. 7. 2019. u 21:30 uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije

Festivalu će prisustvovati predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom i održava.

Čast vođenja programa pripala je Dušku Čurliću i Ivanu Vukušiću a sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac izvest će istarsku i nacionalnu himnu.

Tijekom ceremonije uručit će se važna festivalska nagrada, koja nosi ime po svom osnivaču, Marijan Rotar koju je ove godine dodijeljena Povijesnom i Pomorskom muzeju Istre. Nakon svečanosti otvorenja slijedi tradicionalni vatromet koji simbolično označava početak novog izdanja Pulskog filmskog festivala.