Recept za dizajniranje ultrafunkcionalne kuhinje bilo da ste samac ili imate veću obitelj

Bila mala ili velika svaka kuhinja oaza je zamamnih mirisa, naših kulinarskih vještina, ali i mjesto potpunog fokusiranja na ono što radimo.
Svatko tko želi napraviti kompletan obrok mora pripremati namirnice, prati, sjeckati, blendati, a ponekad i mjeriti za što naše misli trebaju potpuni fokus i pažnju oko onog što se radi.

moderna kuhinja kuhinje snizenje meblo

Stručnjaci kažu da nam kulinarstvo pomaže da se oslobodimo stresa, ali da kuhanje ima i druge sjajne psihološke prednosti. Ono je dobra prilika da nekome prenesemo emocije, jer hranom možemo iskazati ono što ponekad nismo u stanju izreći riječima.
Proljeće je svakako vrijeme kada većina razmišlja o osvježenju prostora u kojem živimo, uživamo ili se odmaramo, odnosno najbolje godišnje doba za potpuno preuređenje ili kupovinu nove kuhinje.

bijela kuhinja kihunjski elementi meblo snizenje

Renoviranje ili kupnja nove kuhinje: odakle početi?

Praktična filozofija kuhanja krije se u funkcionalnoj ali i lijepoj kuhinji. Pametni ormari, prostrane radne površine, praktičan raspored, inteligentna oprema i spremišta: neka funkcionalnost bude vaš cilj. No, kako je kuhinja ona koja može potaknuti inspiraciju oko izrade finih jela svakako je važno obratiti pažnju i na boje i materijale, bilo one koje najviše volite ili one koje prate najnovije trendove koji se uklapaju u ostatak vašeg interijera.

kuhinja kuhinje snizenje snizenja elementi meblo

Top 5 odrednica za projekt zvan kuhinja

1. Ako živite sami, s partnerom ili imate obitelj važno je osvijestiti
potrebe vašeg kućanstva razmišljajući o svom odnosno o životnom stilu svakog ukućana
2. Odredite okvirno ili još bolje točno budžet s kojim raspolažete
3. Jako je bitna i veličina prostora u kojoj planirate postaviti vašu novu kuhinju.. Planirajte dovoljno prostora kako bi svi mogli kružiti kroz kuhinju ili otoka sa što većom lakoćom
4. Uzmite u obzir i neke specifične potrebe ukućana, u slučaju osoba sa smanjenom mogućnosti pokretljivosti, osobe u invalidskim kolicima ili djece koja rastu. Za to su idealni kuhinjski ormarići, police i pultovi rađeni po mjeri. Takve se potrebe mogu zadovoljiti primjenom nekoliko univerzalnih pravila dizajna. Na primjer, podešavanjem visine pultova i prostora ispod donjih ormarića.
5. U svakoj kuhinji nalazi se mnoštvo stvari koje zahtijevaju pohranu, ali i napajanje električnom energijom. Neke ćete male kućanske aparate željeti spremiti u ormarić i koristiti samo povremeno, a neke ćete željeti imati stalno na dohvat ruke. Zato razmislite o rasporedu i veličini kuhinjskih ploha.
Hladnjaci, perilica i pećnice aparati su koji se montiraju fiksno stoga dobro pogledajte gdje su vam već postojeća mjesta za napajanje struje ili dovod/odvod vode, u postojećem prostoru, kako poslije ne biste imali dodatne radove.

kuhinja snizenja maeblo Harmonia

SAVJET VIŠE
 Minimizirajte kretanje između ormarića u kojima držite namirnice, začine, posuđe i pribor za kuhanje planiranjem kuhinjskog prostora tako da vam olakša pripremu hrane.
 Kad donesemo odluku oko kupovine nove kuhinje ili poželimo redizajnirati postojeću svakako je dobro znati gdje nam se nudi što veći izbor, pogodnosti kupnje ili pak najdraža nam sniženja.

snizenje drvena kuhinja meblo

Zamislite online savjetovanje pri odabiru i odluci kod kupnje nove kuhinje

Za one koji su već pravi majstori u kupnji preko interneta najbolja su upravo ona mjesta koja nude planiranje oko kupovine kuhinje online. Sve možete riješiti i bez izlaska iz kuće. Dovoljan je konkretan upit i izvrstan stručnjak za razradu planiranja kuhinje bit će uz vas u trenu.

mala kuhinja snizenje snizenja meblo

A baš ovog proljeća, sve do 30. travnja, u tijeku je velika akcija kuhinja u sklopu koje možete uštedjeti do 60% na vrhunske kuhinje po mjeri renomiranih dobavljača! I to nije sve :) Upravo u Meblu uz sjajnu kupovinu dobivate i besplatnu dostavu i montažu.

meblo snizenje

Kuhinja kao iz izloga?

Znamo svi da su izlozi mjesta koja plijene pažnju, jer se nekako baš u njima nalaze najljepše izložene i dizajnirane stvari pa zašto i vi ne biste imali svoju kuhinju iz izloga i to po nevjerojatno pristupačnim cijenama.
OVDJE saznajte kako do svoje kuhinje iz izloga!

Jer dok nešto kuhate nemate vremena razmišljati o drugim stvarima, stoga kad želite odmor i odmak od svakodnevice zaputite se ravno u svoju kuhinju :)

bijela lakirana kuhinja kuhinje meblo

kuhinje kuhinja snizenja meblo

Facebook Like Button