Kuhinje Azije

U slučaju da ste ljubitelj iznimno ukusnih morskih plodova u kombinaciji s hranjivim povrćem ovaj recept će vas potpuno oduševiti.

Uz zavodljiv okus tiki koktela Molokini uživajte u svom savršenom ljetnom gastro putovanju na nekoj od plaža ili terasa okupanih suncem.

Srdele nas najviše podsjećaju na ljeto, more, gradele i bezbrižno uživanje u hrani pod vrelim ljetnim nebom, a još kada ih spremamo u hrskavoj tempuri okusi su potpuno zaokruženi.

Vrijeme je za lagane i ukusne recepte i jela koja će vas osloboditi viška masnoća. I počinje upravo sada!

Za sve koji vole juhe i smatraju je vrlo važnim obrokom, jer zna se da su stari ljudi govorili kako je juha lijek donosimo recept za poznatu Miso japansku juhu od povrća.

Kineska kuhinja nam daruje hrskavo predjelo, ukusne i hrskave spring ili kako ih neki zovu proljetne rolice, za ljubitelje delikatnih okusa i vještog balansa između slatkog, kiselog i slanog.

Šparoge, kokosovo mlijeko i curry savršeno su zdrava kombinacija za naš organizam, a kada se udruže u ukusnom jelu s teletinom poklonili smo našem tijelu sve vrijedne sastojke i praznik za nepce.

Japanska jabuka, persimon ili kaki je zanimljivo voće porijeklom iz Japana, a pored izuzetne slatkoće, krasi ga i divna narančasta boja. Obzirom da im je tijekom zime sezona donosimo vam ukusan recept za pekmez od kaki jabuke koji ćete obožavati.

Volite li sushi ovaj će vas recept zasigurno obradovati, jer osim što je jednostavn za izradu oduševiti će vas rapsodija finih okusa lososa, krem sira i ostalih sočnih sastojaka.

Ljeto je vrijeme kada želimo jesti lagana, osvježavajuća jela, baš kao što je juha od jogurta čiji vam originalan recept donosimo ravno iz Istanbula.

Kachumber, ili cachumber savršeno je jelo, zapravo salata, a bilo da ga serviramo kao ručak ili međuobrok, u ovim proljetnim danima izvrsno osvježava svakodnevnu prehranu.

Ovisno o vašim željama ovaj burek se može pripremati od raznih vrsta mesa, a kuhari i pravi gurmani smatraju da je burek od mesa jedino ispravno zvati burekom, sve ostalo su pite (poput pite od sira, krumpira, zelja…).