Kachumber indijska salata koja osvježava našu uobičajenu kuhinju

Kachumber, ili cachumber savršeno je jelo, zapravo salata, a bilo da ga serviramo kao ručak ili međuobrok, u ovim proljetnim danima izvrsno osvježava svakodnevnu prehranu.
Ova ukusna salata dati će nam puno svježine i dašak opojnosti daleke Indije.

Jelo je jednostavno za pripremu, ovu salatu koja nam dolazi iz indijske kuhinje obožavano je jelo diljem svijeta. Sastoji se od svježe nasjeckane rajčice, krastavaca, luka, limunovog soka, a ponekad i čili paprike, no pogledajte kako ju pravilno izraditi.

indijska salata Kachumber cachumber

450g cherry rajčice
6 glavica luka šalota (vrsta luka sitne glavice dobavljiv i u našim dućanima zdrave prehrane)
2 žličice limunova soka
6 žličica maslinova ulja
soli po ukusu
malo sitno sjeckanog lišća korijandera

Operite rajčice i nasjeckajte na sitne kockice. Dodajte nasjeckan luk.
Umiješajte limunov sok, maslinovo ulje, sol i malo suhih mljevenih chili papričica te dobro promiješajte.

Pokrijte posudu te ju stavite u hladnjak na minimalno jedan sat.
Prije serviranja posipajte s lišćem korijandra.

Servirajte kao predjelo, glavni ili kao međuobrok, a bitno je znati da se uz ovu salatu jede po želji i kruh!

 

Recept i fotografija uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

 

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.