Resort u Ruandi koji pruža raskošan odmor:Nyungwe Forest Lodge

Želite li potpuno pobjeći od svega što vas inače okružuje i prepustiti se zvukovima afričke prašume, a biti usred plantaže zelenog čaja biti će potpuno očarani boravkom u resortu Nyungwe koji se nalazi u Ruandi.

Nyungwe Forest Lodge, kategoriziran s 5 zvjezdica, smjestio se na samom rubu Nyungwe nacionalnog parka, na jugozapadu Ruande.

Konfiguracija resorta koju čini svega 6 vila pruža svojim posjetiteljima poseban doživljaj kišnih šuma i prašume. Smještene su na grebenu te se s jedne strane pruža pogled na veličanstvenu zelenu prašumu dok se s druge strane nalaze nepregledne plantaže zelenog čaja.

nyungwe-forest-lodge-03
nyungwe-forest-lodge-12

Svaki apartman odiše čistim luksuzom, a poveći balkoni opremljeni jacuzzijem, nalaze se tik uz prašumu, a boravak na njima donosi čisti spokoj i mir. Svaki gost ovog resorta svakodnevno doživljava poseban ugođaj bilo danju bilo noću. Danju zbog nepreglednog zelenila i okolnih planina iz kojih dopiru čudesni zvuci različitih životinja.

nyungwe-forest-lodge-02

Navečer uz pogled na magični mjesec i zvijezde, uz buđenje novih noćnih zvukova prašume. Uvečer se svakako preporuča zatvoriti sve staklene površine budući da nestašni majmuni jedva čekaju utažiti svoju znatiželju pregledavajući, igrajući se i doslovce kradući predmete iz sobe, ako im naravno za to pružite priliku.

Kompleks se sastoji od glavne zgrade s restoranom, blagavaonicama u kojima su romantični kamini, kongresnom sobom, prostorijama za čitanje, ispijanje čaja, igranje šaha.

nyungwe-forest-lodge-09

Sve vile u kojima se nalaze luksuzno opremljeni apartmani te posebne vile s dva predsjednička apartmana opremljeni su velikim povišenim udobnim krevetima s posteljinom koju bi poželjeli i oni najrazmaženiji.

Kupaonica je odlično osvijetljena s posebno odijeljenim toaletom i tuš kabinom, a masažna kada optočena drvetom pruža sve vrste opuštanja. Na raspolaganju je i prirodna kozmetika na bazi zelenog čaja za higijenu i njegu tijela i kose, uvežena iz Južne Afrike specijalno rađena za ovakvu vrstu resorta.

nyungwe-forest-lodge-11

Na prvi pogled luksuzni namještaj otkriva snažan zapadni stil uređenja s pojedinim detaljima koji vam ipak otkrivaju da ste u srcu Afrike. Položaj soba i balkona stavljaju vas u visinu krošnji tako da možete uživati u neponovljivom i nadasve jedinstvenom doživljaju afričke prašume.

Vlastiti batler, koji vas pozdravi pri dolasku u vilu i željeli vi to ili ne konstantno stoji na raspolaganju, a smješten je u prostorijama uz sam apartman te svakako čini dio cjelokupnog dojma ovog jedinstvenog mjesta .

nyungwe-forest-lodge-10

U jednom dijelu plantaže, koja je ispresjecana uređenim osvijetljenim stazama koje krase različite vrste cvijeća i čudesnog egzotičnog raslinja posebnu draž ima vanjski otvoreni bazen sa grijanom vodom iz kojega se pruža pogled na same vrhove prašume i gorske lance u daljini.

nyungwe-forest-lodge-13

Manja teretana odlično je opremljena za održavanje tjelesne kondicije, a prostorije za opuštanje i masažu krase masivni drveni parketi te veliki prozori od stropa do poda. Otvoreni prostori za sjedenje i opuštanje privlače svojim ugodnim ležaljkama i naslonjačima uz velike bakrene posude u kojima se navečer pali vatra.

nyungwe-forest-lodge-08

nyungwe-forest-lodge-07

Aktivnosti u kojima možete uživati uglavnom su vezane uz prašumu te se sastoje od vođenih tura. Ako ste ljubitelj ptica moći ćete uživati u otprilike 300 različitih vrsta od kojih je tridesetak endemskih. Osim ptica možete istraživati i ponašanje 13 vrsta majmuna među kojima su najdojmljiviji čimpanze i zlatni majmuni.

Također se prepouruča posjet močvari i vodopadu, a postoji i veliki izbor staza za šetanje. Posjetitelji mogu također odabrati upoznavanje domorodačke kulture i običaja u obližnjem selu te ostalih vrsta razgleda i izleta.

nyungwe-forest-lodge-06

nyungwe-forest-lodge-05

nyungwe-forest-lodge-04

Usluga u ovom resortu je na vrhunskom nivou s predanim i uvijek spremnim i nasmijanim osobljem.

Autor: Diana Mikloš
Fotografije: Wish.hr

Boravak u resortu omogućio: Turkish Airlines

Turkish Airlines Inc.

Trg Bana Josipa Jelačića 4/1 10000 ZAGREB
Tel: +385 1 4921 855
e-adresa: opostoglu@thy.com

Facebook Like Button