Rimske terme mjesto za istinski odmor među bajkovitim zelenim brežuljcima

Kamo god da krenuli u vrijeme godišnjeg odmora važno je samo da se dobro opustimo, zaboravimo na svakidašnje tekuće problemčiće i zaista odmorimo dušu i tijelo.

pogled rimske terme

Pravo mjesto je upravo ono koje se vama samima najviše sviđa, a mi vam predlažemo da pogledate kako se možete opustiti i odmoriti u idiličnom okruženju zelenih planina, brežuljaka i bajkovito lijepom pogledu dok na suncu ležite uz fini osvježavajući koktel.

bazen rimske terme

Rimske terme nadaleko su poznate još iz svoje prošlosti kada su u ovaj dio Slovenije dolazili carevi, kraljevi i mnoge poznate osobe iz cijelog svijeta a sve zbog svježeg čistog zraka, masaža i ponajviše termalne vode koja ovdje izvire iz toplih dubina čiste zemlje.

rimske teme predvorje

Već sam dolazak u Rimske terme ostavlja dojam čistog zadovoljstva koje slijedi. Impresivno uređena zgrada, lobby koji odiše toplim bojama i najmodernijim pristupom uređenja interijera, velika terasa s pogledom na sunčalište, bazene i za početak najljepših trenutaka odmora pogled puca na okolna zelena brda, crkvice, park i staze s energetskim točkama.

energetske točke

Svaka od točaka ima svoj zadatak u opuštanju i obnavljanju energije duha i tijela na vama je da samo duboko lagano dišete i opuštate misli i tijelo uz blaženi pjev ptičica i šum zelenih krošnji.

soba rimske terme

Rimske terme čine cjelinu od veličanstvenog hotela Sofijin dvor i modernog hotela Zdraviliški dvor

Ujutro čim se probudite u jednoj od velikih komforno uređenih soba, kakvima se diče Rimske terme, te nakon bogatog doručka i prve jutarnje kavice s terase s pogledom krenite u laganu šetnju uz stoljetne sekvoje koje je ovdje dala zasaditi još davnih dana austrijska carica.

muzej rimske terme

Nekadašnji stil odmora u ovim prelijepim termama razgledajte u Muzeju slavnih i poznatih osoba koji se nalazi u sklopu termi, a nikako ne propustite i ni stari dio termi u kojem, osim raskošnih tretmana, možete pogledati kako su izgledala mjesta za opuštanje ondašnje gospode.

hrana restoran sofijin dvor

Vrijeme ručka iskoristite za kušanje predivnih specijaliteta u ala cart restoranu Sofija koji odiše finim uređenjem, ali i zavidnom uslugom iz, rekli bi čak, nekih romantičnijih vremena.

restoran sofijin dvor

Restoran Sofija nudi bogat meni prepun biranih delicija i sezonskih specijaliteta, a vinska karta zadivit će i ponajveće ljubitelje te božanske kapljice. Tu se mogu naći svježa, mlada vina pa i ona arhivirana koje čak niti pojedini vinari više nemaju u svojim riznicama. Restoran, iz kojeg također puca pogled na mirni zeleni kraj, nudi priliku da probate jela koja su pripremljena s velikom pažnjom.

batić arhivsko vino

Odmor kao iz snova

Popodnevno plivanje na nekoliko unutarnjih i vanjskih bazena vratiti će vam potrebu snagu dok na travnatom sunčalištu pogled klizi po predivnom zelenom gorju uz nježni pjev ptičica.

rimske terme bazeni i sunčalište

Za one koji vole wellness užitke veliki broj različitih sauna i kupelji bit će im na raspolaganju, a svakako treba napomenuti da su odnedavno tu i tri nove luksuzne saune koje svoje užitke opuštanja i vraćanja zdravlja sada pružaju na otvorenom, što će zimi itekako znati cijeniti oni koji odmah iza preznojavanja iskaču na hladan zrak zbog cirkulacije tijela.

unutarnji bazen rimske terme

Oaza spokoja u idilično uređenom okruženju bit će pravo osvježenje za vaše tijelo uz neku od izvrsnih masaža koje ne nemojte propustiti.

wellness rimske terme

Večernje šetnje odvesti će vas na dva kraja

Jedan od njih je u skrovitom dijelu šume u kojem se nalazi vila Sisi – moderno zdanje s tri raskošno opremljena apartmana za obitelji ili veći krug prijatelja. Vanjski veliki roštilj kao stvoren je za druženja, a šuma u okruženju zaista pruža toliko traženu intimu i posvemašnji mir za kojem svi žudimo.

Jedna od staza vodi uz brdo i dovodi vas do Aškecovog muzeja, rodne kuće pisca i putopisca nadaleko poznatog po svojim saznanjima i brojnim zanimljivim tekstovima.

aškecov muzej vila sisi

Oduševiti će vas i autentičnost slovenskog sela, uredno održavanih dvorišta i domaćih životinja koje su ovdje pravi ukras cijelom prizoru. Ovdje možete posjetiti, kušati i probati tradicionalne ukusne sireve koje ćete poželjeti ponijeti i kući.

IZDVOJENO:

> Ovo je Dog Friendly mjesto – Zamislite u ovim termama dobro su došli svi koji se ne odvajaju od svojih kućnih ljubimaca, pasa. Pa to je fantastično! Napokon terme koje su svjesne da smo svi bića i dio cjelovite prirode.

> Ako volite pivo, a želite malo bilje upoznati ovaj slovenski kraj otiđite do mjesta Laškog u kojem ćete moći razgledati pivovaru i kušati njihova fina piva

> U idiličnoj dolini Gračnice možete obići dolinu Kartuzijanaca i posjetiti kartuziju Jurklošter, gdje ćete upoznati tajnovit život kartuzijanaca i čuti brojne priče koje su dugo godina živjele iza samostanskih zidova

bicikliranje rimske terme

DA LI STE ZNALI
> Rimske terme prvi put se spominju u akvilejskoj listi davne 1486. godine, kada ih je u ime svoje žene Amalije kupio veletrgovac iz Trsta Gustav Adolf Ulrich, jer je zbog blagotvornih učinaka ovdašnje termalne vode ozdravio.

> Nakon 1848. godine Rimske terme posjetili su mnogobrojni ugledni gosti, kao što su engleska princeza i pruska prijestolo- nasljednica Viktorija, Napoleonova sestra, princeza Murat, austrijski književnik Franz Grillparzer, srpski književnik Vuk Karadžic, car Ferdinand, nadvojvoda Ivan i mnogi drugi.

Facebook Like Button