Rose Dika – vino koje vole i  žene i muškarci

Idealno za romantične trenutke, ali i večere na kojima se serviraju jela od bijelog mesa ili morski specijaliteti… Rose Dika vino je koje jednostavno morate kušati

Uskoro ulazimo u ožujak, prekrasan mjesec prepun promjena koji najavljuje proljeće, potiče inspiraciju i budi osjetila. To je vrijeme kada zaslužujemo samo najbolje stvari. Jedna od njih je Rose Dika, kvalitetno suho vino Feravina, poznatog hrvatskog proizvođača iz srca Slavonije.

feravino-rose-1Njime su očarane žene, poznate kao ljubiteljice rosea, no nakon što ga kušaju muškarci padaju sve predrasude. Iako je savršen izbor za zavodljivo pijuckanje u dvoje, nije riječ samo o prigodnom vinu za romantične trenutke.

Sommelieri, vinoljupci, profesionalni kuhari, ali i kuhari amateri, ovaj rose preporučuju uz hladna predjela, salate i snackove, ali i jela od bijelog mesa, umake i morske specijalitete, a nerijetko se poslužuje i kao aperitivno vino.

Rose Dika 2016., uskoro će se naći na tržištu s novom etiketom i ambalažom. Zavest će vas voćnošću i svježinom bijelih vina, ali i snagom crnih. Interesantno je i jedinstveno u okusu i strukturi, izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima. Elegantno je i svježe, a krasi ga miris jagoda i nježno ružičasta boja lososa.

Ovo vino napravljeno je od sorte frankovka, od koje su u Hrvatskoj gotovo svi odustali. No, u Feravinu upravo od nje nastaju velika vina poput ovog rosea.

Servirajte ga u visokoj čaši u obliku tulipana, dobro ohlađenog na temperaturi od osam do deset stupnjeva Celzijevih i uživajte. U društvu ili sami… Osjećaj je neponovljiv.

Rose Dika 2016., kvalitetno rose suho vino od sorte frankovka
Regija: Kontinentalna Hrvatska
Podregija: Slavonija
Vinogorje: Feričanci
Lokalitet: Mataruge
Pakiranje:0,75 l

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button