Roštilj i pivo se vole

Linija piva 5th Element stvorena je za sljubljivanje s raznim vrstama hrane – od roštilja do deserata.

Sezona roštiljanja samo što nije započela. To je razdoblje posebnih grumanskih užitaka uz druženje s prijateljima i obitelji na otvorenom. Tajna dobrog roštilja nije samo u odabiru kvalitetnog mesa, već i u sastojcima u kojima se ono marinira. Priznali ili ne, to je ključna stvar za slastan roštilj! Baš kao i pivo! Osim što je nezamislivo roštiljati i ne osvježiti se uz gutljaj piva, tako je i nezamislivo ne iskoristiti pivo kao dodatak mesu, i to u obliku marinade.

pivovara-daruvar

Jeste li već probali marinirati meso u pivu? Kombiniranje hrane i piva postalo je umjetnost, a kad pričamo o roštilju, pivo je postalo nezamjenjiv sastojak jedne odlične marinade. Meso marinirano u pivu bit će sočnije, bogatijeg okusa i poboljšane teksture. Osim toga, sastojci piva štite od nastanka štetnih spojeva tijekom pečenja mesa na roštilju.

Daruvarski craft izvrstan je za marinadu mesa

Linija daruvarskog crafta 5th Element osvježava i svojim bogatim aromama pruža pravi pivski užitak. Ova piva su stvorena za sljubljivanje s raznim vrstama hrane, od roštilja do deserata, te će tako oplemeniti svaki obrok, a zahvaljujući zanimljivim kombinacijama različitih začina pojačavaju doživljaj prilikom blagovanja. Nefiltrirano pivo dobro je za marinadu jer enzimi, alkohol i CO2 omekšavaju meso i omogućuju začinima da uđu u strukturu mesa. Ipak, treba birati piva koja imaju više sladnog karaktera.

Primjerice, iz linije crafta 5th Element lagani pilsner BONNER, svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom, izvrstan je za mariniranje mesa za roštilj. Također, i STOUT 4.2 by 5th element odličan je izbor za pivsku marinadu jer tamno pivo zbog velike količine slada daje moćan okus mesu.

A koje craft pivo iz linije 5th Element piti uz roštilj?

Ako ste ljubitelj goveđih odrezaka preporuča se IIPA koja svojom gorčinom i sirovom hmeljnom aromom dobro balansira slatkoću medium-rare odreska. Uz IIPA-u dobro ide i riba s grilla ali ne treba zanemariti niti ugodnu aromatičnost bez gorčine koju daje GERWEISS. Za nježnije verzije grilanog mesa poput pilećih/purećih prsa ili plodove mora preporučuju se ABA ili BONNER koje svojom pitkošću čine ove komade još probavljivijima.

Uz dopuštenje: Paradigma (sve fotografije)