Seoski turizam Kezele

Autohtone moslavačke kuće kao muzejski prostor i mjesto za noćenje.

Seosko gospodarstvo obitelji Kezele nalazi se u regiji Moslavini, na samo 40 minuta vožnje od Zagreba. U sklopu imanja vlasnici su podigli vinograd i pokrenuli proizvodnju domaćeg vina, rakije i likera koje poslužuju u restoranu na imanju uz domaća jela. U ponudi restorana Kezele nalaze se domaće juhe od gljive, povrća, piletine i govedine, razna predjela , obiteljska kotlovina, kobasice češnjovke i krvavice, čvarci, paštete, jela ispod peke, divljač na moslovački, šaran na rašljama, roštilj i još mnogo toga. Svaki vikend servira se moslavačka varijanta švedskog stola uz obaveznu najavu dolaska.

Na posjedu se nalazi više autohtonih moslavačkih kuća uređenih za primanje gostiju. Tu je i staja s domaćim životinjama, te svojevrstan muzejski prostor u kojem je izložena obiteljska etno zbirka s oko 4000 starih predmeta i rukotvorina.  Za djecu je uređeno dječje igralište s mnogo kućica, ljuljački i penjalica , a za odrasle u ponudi su razne sportske aktivnosti poput leta balonom. Gosti se mogu zabaviti i uz plesnu glazbu i tamburaše.

Za one koje žele prenoćiti na imanju je uređeno 14 soba s ukupno 30 kreveta. Sobe su namještene u etno stilu i kategorizirane s tri zvijezdice. Na imanju je moguće organizirati team buildinge, razne vrste seminara, prezentacija ili pak svečanosti poput vjenčanja.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: KEZELE
LOKACIJA: Graberje Ivaničko, Šumećani (Vinogradska 6)
KONTAKT: Tel: +385 (0)1 2820-496, 0 0385 (0)91 521-3857, e-mail: kezele-vino@zg.t-com.hr
KAKO DOĆI:  Autom- na 27. kilometru autoceste Zagreb – Slavonski Brod silazi se na izlazu Ivanić Grad. Po izlazu s autoceste prati se smjer Čazma i nakon 10 km stiže se u selo Šumećani. Od Zagreba do Šumećana ima oko 40 minuta umjerene vožnje.
Autobusom- Autobusna linija Zagreb – Šumećani prometuje svakim danom u oba smjera u priličnogustom rasporedu. Isto vrijedi i za liniju Bjelovar – Šumećani. Iz oba smjera vožnja do Šumećana traje točno 1 sat.