Serija Meci – pogledajte sad

Meci – Zašto biste trebali gledati ovu finsku kriminalističku seriju o špijunima i teroristima.

Izvrsna finska kriminalistička serija Meci inteligentan je spoj kriminalističke serije, špijunskog trilera i političke drame.

Od producenata nordijskih hit-serija The Bridge i The Killing, u novoj finskoj seriji pratimo tajnu agenticu Mari Saari koja je na tajnom zadatku da se sprijatelji s jednom od najtraženijih teroristica za koju se mislilo da je mrtva.

bullets-serija-1

Serija Meci nije tipična nordijska noir serija. Radnja se vrti oko bivše teroristice Madine Taburove nadimka Crna Udovica, koju glumi njemačka glumica Sibel Kekilli (Igra prijestolja, Head-On).

Ona dolazi u Helsinki i traži politički azil. Dotada se za Crnu Udovicu mislilo da je mrtva, što prouzroči sumnje tajnih agencija.

S pomoću lažnog identiteta, talentirana tajna agentica Mari Saari (Krista Kosonen) mora se sprijateljiti s bivšom teroristicom kako bi otkrila njezine motive dolaska u Finsku. Pokušavajući otkriti ovaj misterij, Mari Saari infiltrira se u unutarnji krug Crne Udovice koja regrutira bombaše samoubojice.

bullets-serija-2

No Mari razvije simpatije prema Madini i vrlo brzo shvati da su njezine dužnosti kao policajke i njezin poriv da zaštiti Madinu u konfliktu. Ali ništa nije onako kako se čini.

Serija Meci je jedna od novih skandinavskih serija koju doista vrijedi gledati – osim što ima snažne pohvale kritičara i publike, posebno se ističu dva snažna ženska lika koja su u fokusu ovog špijunskog trilera.

Upustite se u špijunsku avanturu i kompletnu prvu sezonu intrigantne triler-serije Meci koju možete pogledati na Pickbox NOW!

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button