Sharon Osbourne izabrala Antoniju Mirat

Sharon Osbourne vratila je hrvatsku divu opere u igru. Antonija Mirat pjeva u finalu X factora u Wembley areni. I kada je Antonija mislila da je kraj, on se nije dogodio. Naime, operna pjevačica Antonija, koju prijatelji zovu Tonkica, pjeva u Wembley areni u finalu X faktora. Sharon ju je odabrala kao njenu najbolju favoritkinju i vratila u igru.

W: Što vam donosi nagrada Lions Cluba Milanske Scale?
U svakom slučaju radi se o divnom priznanju koje daje podstrek u mojoj daljnjoj karijeri.
Ono što me posebno veseli, osim iskreno novca, je i prilika da se okušam u ulozi Olge u Leharovoj Veseloj udovici, u ulozi Vere Mascagnievoj. Pjevat ću uz bok s velikim opernim imenima svjetske operne scene što je velika čast. Ovom prilikom zahvaljujem gospođi Deniji Mazzoli Gavezzeni predsjednici Lions Cluba, ženi Milanske Scale, koja je prepoznala moj talenat i koja je nagradila moj dugogodišnji rad.

antiona-mirat-3 antiona-mirat-2

W: Osim po Europi imat ćete nastup i u New Yorku. Postoji li razlika između američke i europske publike?
Preko “bare” sam zakoračila još prije nekoliko godina. Tamo sam se školovala pri Julliard School of Music u klasi pokojnog profesora Daniela Ferra u njegovom Newyorškom opernom studiju. New York mi je ostao u lijepoj uspomeni.

Predstavit ću se ovog puta ulogom Zerbinette u Straussovoj Ariadni auf dem Naxos. Obožavam Straussa i ovu ulogu, jer je ženska uloga zapravo prpošna koketa. Strauss je poseban, avangardan, ekscentričan …I prije svega jako plastičan, vrlo pitak, a ujedno mračan i istovremeno prozračan i realan. Pun kontrapunkta i kontradikcija. Upravo zbog toga ga smatram “svojim”. Zerbinetta je lik jako sličan mom karakteru.

Druga uloga kojom ću se predstaviti je uloga Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli. To je, iskreno, moja najdraža uloga i moj zaštitni znak.

antiona-mirat-1

W: Pjevat ćete u finalu X factora u Wembley areni. Kako se pripremate za nastup?
Prvo sam bila konsternirana, jer sam već bila zaboravila na X factor. Završila sam natjecanje u krugu od 15 pjevača u svojoj kategoriji i za mene je X factor bio gotov. Međutim, dobila sam green card od produkcije i našla se na finalnom koncertu.

U cijeloj ovoj priči imam veliku tremu i odgovornost. Perfekcionist sam i momentalno sam još uvijek u stanju jednog zadovoljnog šoka. Nije lako izaći pred 100 000 ljudi i nastupiti. Ono u što sam sigurna je da ću dati svoj maksimum i na najbolji mogući način braniti boje svoje zemlje.

Nadam se da nikoga neću iznevjeriti. Smatram ovo velikom čašću i ponosna sam na ovaj cijeli ovaj događaj.

Autor: Diana Mikloš