Shetland – briljantna škotska kriminalistička serija

Škotska kriminalistička dramska serija Shetland nova je fenomenalna serija na Pickbox NOW.

Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimića Ann Cleeves, a seriju potpisuje David Kane koji je glavni scenarist svih sezona.

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao Jimmy Pérez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henshall je osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. godine. Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Radnja se odvija na škotskom arhipelagu, a glavno je mjesto radnje Shetland koji se odlikuje unikatnim pejzažom i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočnom zajednicom. U ovom izoliranom, i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim mora pronaći kreativne načine policijskog posla.

Likovi su višeslojni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih te je s razlogom jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom jest to što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje – može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Shetland će vas uvući u priču te ćete se odjednom i sami osjećati kao detektivi koji su dio Perezova policijskog tima. Je li riječ o novcu i moći ili je možda riječ o ljubavi? Je li riječ o staroj svađi koja traje generacijama te će napokon kulminirati? Ili je možda jednostavno nesreća?

Misteriozna ubojstva u najboljoj škotskoj kriminalističkoj seriji Shetland gledajte u pet sezona na Pickbox NOW.

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button