Split dobio briig boutique hotel

Muzej sa sobama najbolje opisuje novi briig boutique hotel, u srcu Splita, koji privlači poglede i dijeli oduševljenje svih njegovih dosadašnjih posjetitelja.

U samom centru grada Splita, na samo deset minuta hoda od Dioklecijanove palače i tik do popularne plaže Bačvice, smjestio se novootvoreni briig boutique hotel.

hotel split

Cijela ideja sa sjajnom idejom arhitekata i s jasnom filozofijom investitora započelo je prije četiri godine kada je cijeli tim odlučio da ne žele samo još jedan hotel u nizu.

Ovaj hotel sa cjelokupnom genijalnom koncepcijom svojim gostima želi ponuditi nešto sasvim drugačije, novo i uzbudljivo, a u tome su itekako uspjeli.

split hotel

Split se sada na dalmatinskoj obali može pohvaliti jedinstvenim cjelogodišnjim chic hotelom s četiri zvjezdice koji se jedinstveno dizajniran, iznimno funkcionalan, a vrhunska usluga naprosto ide ruku pod ruku u ovoj kozmopolitskoj priči.

Boravak u ovom hotelu ne zaboravlja se tek tako jer se prilikom dizajna pazilo se na svaki detalj

Avantura za goste započinje već pogledom na dojmljivu vizuru bijele zgrade asimetričnih linija, a potom se nastavlja na otmjenoj recepciji.

Predvorjem dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice, koje su pravo umjetničko djelo, a s prizemlja vode na prvi kat. Originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja zbog kojih briig već sada ponosno nosi epitet istinskog “muzeja sa sobama“.

hotel muzej

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjske fasade, a riječ je o posveti japanskom umjetniku Noguchiju i njegovoj čuvenoj papirnatoj izlomljenoj lampi.

Okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu, a povezuje unutarnje hodnike i sobe smješene na pet katova.

atrij hotel

Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba koje se mogu usporediti sa sobama hotela viših kategorija, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu.

Posebnu atraktivnost apartmanima daje pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba koju krasi panoramski pogled kroz masivno crno staklo dimenzija čak 5 x 2.7 metara.

hotel more

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom, veliki ekran, brojni svjetski magazini i časopisi te pomno odabrani namještaj, a gostima služi za opuštanje, susret s kolegama ili čak nadoknađivanje posla.

hotel predvorje

Riječ je o jednoj od najljepših terasa u Splitu, idealna za prvu jutarnju kavu ali i večernje opuštanje uz ugodnu glazbu, svježi zrak, miris mediteraskog bilja te šum valova. Svakog se dana poslužuje raskošni doručak, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i vrhunski a la carte restoran.

bazen

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness

Hotel sadržava i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke koja će zadovoljiti sve ukuse međunarodne i regionalne poslovne zajednice.

terasa hotel

Posebno oduševljava i podzemna garaža koja se prostire na čak dvije razine. U novoj splitskoj hotelskoj oazi, gostima će dobrodošlicu poželjeti pristupačno te educirano osoblje koje govori nekoliko jezika. Više informacija o briig boutique hotelu može se pronaći na službenoj web stranici, Facebook te Instagram profilu.

Fotografije potpisuje: Envy Croatia

Facebook Like Button