Splitski festival u spomen Dina Dvornika

Objavljen raspored izvođača Aj Cha festivala po danima!

Preostalo je još samo mjesec dana do početka najiščekivanijeg Splitskog festivala u spomen Dina Dvornika. Funky, Soul i Groove glazba od 18.8. do 20.8. zavladat će najpoznatijom hrvatskom plažom i ljetnim kinom Bačvice, a rasplesano će biti na rivi i Starom Hajdukovom.

dino-aj-cha-1

Festival će otvoriti sjajni Songkillersi, James Brown tribute band i Kristijan Shooma disco Klačar. Drugog dana festivala svi posjetitelji imat će priliku uživati u sjajnoj atmosferi energičnih pop/funk zvukova Jinxa pojačanih Tabu keeper of the groove te DemeNtronomessongsa.

Zadnji dan festival, 20.8., upravo na Dinov rođendan održat će se glavni koncert na kojem će pjevati «Splitska Dica», pjevači koji su ostavili najdublji trag na Dinov život i stvaralaštvo. Marijanu Banu & Diktatorima i Neni Belanu & Fiumensima pridružit će se i Official tribute band Dino Dvornik na čelu s Nikolom Marjanovićem te gosti iznenađenja.

Za vrhunske partye i after partye ispunjene najpoznatijim bezvremenskim hitovima zaduženi su Bocca Sofisti funk, Blacksoul pres. PEZNT i E Jay Maminho, Jazzozo i TomoRicov.

dino-aj-cha-3 dino-aj-cha-2

Od ovog tjedna u prodaju su puštene i early bird ulaznice za koncerte po povoljnim cijenama koje je moguće kupiti u Entrio sustavu. S obzirom na ograničeni broj ulaznica i nezaboravno iskustvo koje vas očekuje, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

Festival je u suradnji s Danijelom i Ellom Dvornik kao nositeljicama autorskih prava zamišljen kao podsjetnik na Dina Dvornika, velikog glazbenika našeg doba i njegovu bezvremensku glazbu. Dino Dvornik jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbenika i pjevača na čije hitove plešu sve generacije. Za sobom je ostavio i pelin i med, bio je i nadahnut i hipnotiziran, ali kontra Splita nikada nije dao pa je tako postao jedan od simbola grada Splita.

Iz tog razloga, cilj festivala je objediniti Dinovo stvaralaštvo i oživiti energiju koju je neiscrpno prenosio svojim voljenim gradom.

Više informacija na www.ajchafestival.com i na Facebook stranici AJ CHA festivala.

Fotografije: Krasnodar Peršun/ Dancing Bear