Srdela je IN / Tjedan trešanja

Ri gastro sezona u lipnju donosi nove zvijezde – srdelice i trešnje.

Kraljicu mora, skromnu srdelu i trešnju kao jedno od voća koje prvo nagoviješta ljeto, od 2. do 9. lipnja zajedno veliča drugo ovogodišnje izdanje Ri gastra. Ugostitelji Rijeke i okolice na svoje će menije, po promotivnim cijenama, staviti posebne delicije na temu ove dvije namirnice, a sve sa željom upoznavanja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane. Humanitarni Gastro Cooking Show na Korzo će donijeti dio ugostiteljske ponude i, uz ispunjavanje svoje humanitarne misije, namamiti pokojeg prolaznika da u konobama i restoranima (još) bolje upozna srdelice i slastice od trešanja. I ovaj se put showu pridružuju polaznici Ugostiteljske škole Opatija s prezentacijom soljenja srdela. Za edukativni dio Ri gastra ovaj put se brinu Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe.

Program:
2.6. Gastro Cooking Show, Korzo, u 10.30 sati
2.6. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
7.6. Radionica slastica, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati
9.6. Obiteljska pričaonica za najmlađe, GKR – Dječji odjel Stribor, u 10.30 sati

Facebook Like Button