Svjetski safari – otkrij koja je tvoja omiljena životinja i reći ćemo vam kamo trebate otputovati

Životinjsko carstvo neiscrpno je nadahnuće za svjetske putnike. Tisuće ljudi svake godine odlazi u zabačene dijelove svijeta kako bi u prirodnom staništu opažali zapanjujuće životinje.

Afrika je pri tom najpopularniji kontinent – svojevrstan prirodni zoo vrt – jer na jednom prostoru nudi neke od najuzbudljivijih pripadnika životinjskog svijeta poput lavova, žirafa, slonova…Znate kako već ide niz, zar ne?

No, svaki kutak svijeta – svog konja za utrku ima. Na hladnom sjeveru možete opaziti polarne medvjede, dok ledene obale južnoga pola skrivaju pingvine – grupu životinja iz porodica ptica zakržljalih krila.

Uz ostatke civilizacija Inka i Maja u Južnoj Americi bacite pogled i na otkačene ljame i alpake. U Aziji se divite šarenom perju mužjaka pauna, i vratolomijama velikih panda. Klokani i koale glavni su aduti Australije. Ipak, imajte na umu da na ovome kontinentu živi 7 od 10 najopasnijih životinja na svijetu.

Najpoznatiji svjetski safariji su:

Nacionalni rezervat Masai Mara (Kenija)
Nacionalni park Chobe (Botswana)
Nacionalni park Kruger (Južna Afrika)
Nacionalni park Serengeti (Tanzanija)
Nacionalni park Hwange (Zimbabwe)
Macuco Safári (Brazil)
Noćni safari (Singapur)
Nature Safari India (Indija)
Ladakh Safari

U slučaju da se odlučite otići na neku od ovih destinacija, preporučujemo vam da prvo proučite koja Vam je oprema potrebna za Safari. Sve potrebne informacije potražite na sljedećem linku: Safari

Ako, pak, ne možete otputovati na ove divne svjetske destinacije i uživati u njihovoj fauni , učinite to barem virtualno – pregledavajući novu fotogaleriju Wisha!

Piše: Wish.hr

Facebook Like Button