Festival hrane i vina: u Zagrebu najveće zvijezde gastronomije

Na Festivalu hrane i vina u Hotelu Esplanade ugledni francuski chef Gilles Camilleri koordinirati će prezentaciju i promociju, a uloga najvećih zvijezda ove gastronomske čarolije pripada prvom predstavljanju japanskog goveda iz Kyota i europskog iz Španjolske.

U petak, 26. siječnja 2018., u zagrebačkom hotelu Esplanade tvrtke Selekcija MM i Wine&Spirit održat će tradicionalni godišnji Festival hrane i vina, od 14.00 do 19.00 sati, na kojem će se uzvanicima predstaviti neki od najinteresantnijih proizvoda i delikatesa iz cijelog svijeta namijenjenih maštovitim ljubiteljima gastronomije, vrhunskim kuharima i restoranima, u kojima ne nedostaju impresivne kulinarske kreacije.

Izdvojeno:
>
U ugodnom ambijentu Hotela Esplanade održat će se nekoliko kulinarskih demonstracija. Jedna od najzanimljivijih svakako će biti gostovanje uglednih uzvanika: tvrtke Onishi-Kyoto Wagyu Miyabi iz Japana te tvrtke Vacum – Rubia Gallega govedine iz Španjolske, ali i sudjelovanje francuskog chefa Gillesa Camillerija.

Zvijezde eventa bit će španjolsko i japansko govedo, prvi puta u povijesti dopremljeno cargo prijevozom u Hrvatsku zahvaljujući tvrtki Selekcija MM. Tim povodom uzvanici će moći uživati u iznimno zanimljivoj gastronomskoj prezentaciji, ‘matchu’ između europskog goveda – 12 godina stare španjolske sorte Rubie Gallega specifične po žutoj masnoći na vanjskim stijenkama steakova, koju će predstaviti tvrtka Vacum.

Njezin vlasnik Jose Rosell i Alvara Camacho, export manager te čuvenog japanskog goveda Kyoto Wagyu Miyabi (3,5 godine starog goveda koje je prošarano masnoćom unutar steaka), a koje će predstaviti tvrtka Onishi i sin vlasnika Hideki Onishi, u čijoj pratnji stižu i dva vrhunska mesara Atsushi Yamamoto i Kazuhiro Sata.
Iz glavne ‘zvijezde’ večeri – japanskog goveda Kyoto Wagyu Miyabi nastat će osam različitih cutova: sirloin + ribloin, tenderloin, chuck roll, chuck rib, top-round, D-rump knuckle i flat meat.

Onishi

Onishi, ugledna je obitelj iz Japana, jedna od vodećih u prodaji goveda. Surađuju s više od 500 farmera, a u vlasništvu imaju 10 supermarketa u kojima, uz govedo, prodaju i vrhunske gastronomske proizvode, te su vlasnici i 10 mesnica u Kyotu.

Vacum, proizvođač Rubie Gallege, tradicionalni je proizvođač i distributer mesa u Španjolskoj s velikim ugledom i tradicijom. Predsjednik uprave tvrtke Jose Rosell izjavio je: ‘Naša stada goveda tradicionalnih starih španjolskih sorti proizvode najukusnija mesa, poznata diljem svijeta.

Danas uživamo ugled pouzdanog dobavljača u gastronomskom svijetu, ali nudimo i personalni tretman koji često traži prekoračivanje očekivanja”. Alvaro Camacho, voditelj izvoza: ‘Na svjetskom tržištu smo prisutni u 20 zemalja diljem Europe, Azije, Bliskog istoka, a u suradnji s hrvatskom tvrtkom Selekcija MM želja nam je biti predstavljenima u najboljim restoranima.’

Gilles Camilleri, renomirani francuski kuhar, iza sebe broji 30 godina iznimne karijere, a svojim je gastronomskim umijećima nebrojeno mnogo puta dokazao da pripada samom vrhu gastronomske scene te da je svako njegovo gastronomsko djelo prava mala senzacija.
Kuhanje je zavolio u dobi od svega 12 godina, radio je u mondenim restoranima u Europi i SAD-u, ukljućujući i one s jednom Michelinovom zvjezdicom, a 2009. godine dobio je nagradu za najbolji restoran u Hrvatskoj. Uz tvrtku Selekcija MM veže ga višegodišnje i iskreno prijateljstvo s vlasnikom Marijom Mendekom.

marijo-mendek

Selekcija MM je jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetski poznatih prehrambenih brendova na području zemalja bivše Jugoslavije, čiji se asortiman sastoji od delikatesa iz cijelog svijeta, pomno biranih za potrebe najboljih kuhara koji svojom maštom i vještinom pretvaraju vrhunsku sirovinu u užitak blagovanja.
Iza uspješnog poslovanja tvrtke, koja niz godina pronalazi najbolje proizvode u svijetu te ih distribuira u Hrvatsku i zemlje regije stoje vlasnik tvrtke Marijo Mendek i Martina Grahovac, uspješna brand managerica.

S vremenom se Selekcija MM isprofilirala u važan faktor hrvatske fine dining scene. Tijekom godina su odradili nebrojene prezentacije, degustacije i festivale hrane te povezali hrvatske chefove s vrhunskim proizvodima i proizvođačima. Kako bi ostvarili što osobniji i neposredniji kontakt s chefovima, a u svojoj open-kitchen Kantini MM organiziraju brojne kulinarske prezentacije.

Facebook Like Button