„UPLETIMO SE“ ide dalje!

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji „UPLETIMO SE!“, u posljednjih su nekoliko mjeseci pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama, te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše.

Članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj cafea, inspirirali su građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate kako bi od njih nastalo pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike i druge potrebite. U sklopu kampanje predstavljen je i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe.

Do sada smo podijelili 50 deka sastavljenih od kvadrata koji su nam pristizali te ih uz pomoć naših volontera i dalje sastavljamo.

upletimo-se

Na javnoj tribini održanoj tijekom kampanje stručnjaci se složili kako pletenje i kukičanje imaju niz pozitivnih učinaka za pojedinca i mogu ujediniti zajednicu te pomoći u nošenju sa stresnim situacijama.

Trenutno se svi nalazimo u jednoj takvoj izrazito stresnoj situaciji. Prisjetimo se zato svi zajedno našeg drvca ljubavi i zajedništva sastavljenog od kvadrata koje ste tako neumorno izrađivali! Ne zaboravite da smo svi međusobno povezani na mnogo različitih načina osim fizičkog kontakta i susreta. Zato smo odlučili nastaviti s našom akcijom UPLETIMO SE!

OZANA i Štrikeraj cafe pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20×20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske! Sad je pravi trenutak da nam se pridružite ako do sada već niste. Učinimo dobro sebi i drugima!

Obzirom da su trgovine s potrebnim materijalima zatvorene kako ne bismo ostali bez vunica i pribora pobrinuo se UNITAS – hvala im na tome:
„Naša tvornica radi još uvijek iako su naše trgovine zatvorene. Pobrinuli smo se da svi koji pletenjem, heklanjem, vezom ili šivanjem žele popuniti svoje vrijeme u ovom nesretnom trenutku, mogu dobiti našu robu. Istu šaljemo kupcima putem Hrvatske pošte, kurirskom službom DPD ili osobnom dostavom.“

Više o njihovim proizvodima može se vidjeti i na web stranici www.unitas.hr

Svi upiti i narudžbe mogu im se uputiti na slijedeće načine:
UNITAS d.d. tvornica konca Zagreb
Getaldićeva 1
10000 Zagreb

Radno vrijeme: pon-pet 07.00-15.00 sati
Mail: prodavaonica2@unitas.hr
prodaja@unitas.hr

Telefon: +385 1 2484 445; +385 1 2484 450
WhatsApp, Viber, Telegram, Messenger: +385 99 46 77777
Putem FB stranice u inbox

Pletenje i kukičanje kao aktivnosti sigurno nam mogu olakšati ovaj neizvjestan period.
Vještinu pletenja ili kukičanja možete obnoviti ili svladati prateći neke od poučnih videa izrađenih u sklopu kampanje „Upletimo se“.

Pratite nas na Facebooku ili Instagramu Udruge OZANA, možete nam se pridružiti i u FB grupi Štrikeraj cafe.
Ako imate bilo kakva pitanja i nedoumice slobodno nam se obratite na strikeraj.cafe@gmail.com – pokušati ćemo vam pomoći.

Pratite upute Nacionalnog stožera i čuvajte sebe jer time čuvate i druge.
#upletimose