Upoznajte Kantinu MM: gastronomska rapsodija u Zagrebu

Upoznajte Kantinu MM – novu destinaciju koja će vas osvojiti vrhunskom gastronomijom i iznimnim interijerom. Zagreb je dobio novu gastro destinaciju – Kantinu MM, čiji koncept ‘open-kitchen’ osvaja na prvu modernim i industrijskim interijerom, a gdje se pomno birane delikatese iz cijelog svijeta u trenu pretvaraju u čaroliju okusa i jelovnik s potpisom, koji se ne zaboravlja lako.

martina-grahovac-marijo-mendek-gilles-camilleri

Kantina MM novo je zagrebačko mjesto za kušanje i uživanje u vrhunskim namirnicama i vinima, a nastala u sklopu vinskog podruma kao logičan slijed razvoja tvrtke Selekcija MM, vlasnika Marija Mendeka, koja se danas isprofilirala kao važan faktor hrvatske fine dining scene. Uređena je u industrijskom stilu, čiji dizajn interijera potpisuje zagrebački arhitekt Damir Radaković, a konceptualno čini savršenu kulisu za razna događanja, proslave intimnijeg karaktera, obiteljska druženja te korporativne evente.

kantina-mm-1

Prostor, iako izveden u industrijskom stilu, izuzetno je topao. Zamišljen je kao mjesto gdje se svi mogu ugodno osjećati. Spoj željeza i tamne boje u kontrastu su s toplijim nijansama sive i bijele boje namještaja, topline pripreme kulinarskih delicija u samom srcu podruma te na kraju izuzetno zanimljivo raspoređene vinoteke koja se proteže kroz cijeli prostor pa sve do posljednje etaže, gdje dominira bazen. Posebno su zanimljive boce vina smještene na dvoetažnim policama koje čine umjetničku instalaciju odnosno zidni ukras. Ovim detaljima Kantina MM vješto pretvara prostor u scenografiju i idealnu scenu za intimne evente.

kantina-mm-2

Cijelim prostorom dojam upotpunjuju stilski usklađeni cvjetni detalji, koje potpisuje JS Atelier, koji su uvijek prilagođeni zadanoj temi večere ili ručka. A prostor iza svakog eventa urednim i čistim održava poduzeće za čišćenje Clean in Team.

kantina-mm-3

Cilj Kantine MM ponuditi je strastvenim ljubiteljima gastronomije najbolje i najkvalitetnije namirnice pretočene u jelovnik s potpisom pa se asortiman delicija, pak, sastoji se od pomno biranih delikatesa iz cijelog svijeta.
‘Dugogodišnji kontakt s kuhinjom, vrhunskom hranom i vinima, chefovima, mondenim restoranima, nabavom, dobavljačima te proizvođačima hrane naveo nas je na ideju o vlastitoj kuhinji.

kantina-mm-4

Znanje o gastronomiji pretvorili smo u open-kitchen koncept gdje vrhunske namirnice pretvaramo u užitak okusa, a naša selekcija, biranje i sljubljivanje izvrsnih vina pobrinut će se da emocije budu još intenzivnije’, otkriva Marijo Mendek, idejni začetnik Kantine MM, kojem u poslu pomaže uspješna brand managerica Martina Grahovac. Mendek se u hranu zaljubio davnih 80.-ih godina u Münchenu, gdje je radio u restoranu s 2 Michelinove zvjezdice.

kantina-mm-5

Kasnije je u Hrvatskoj je otvorio uvoz premium segmenta hrane s ciljem stalnog pronalaska najboljih namirnica diljem svijeta, a njegova Selekcija MM u kratkom se vremenu isprofilirala kao važan faktor hrvatske fine dining scene.

kantina-mm-6

Danas je jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetski poznatih prehrambenih brendova na području zemalja bivše Jugoslavije, čiji se asortiman sastoji od premium namirnica iz cijelog svijeta, pomno biranih za potrebe najboljih kuhara koji svojom maštom i vještinom pretvaraju vrhunsku sirovinu u užitak blagovanja.

Foto: Marko Knežević

Facebook Like Button