Uređenje ureda prema vodećim njujorškim trendovima

Pronalazak idealne lokacije i uređenje ureda u industrijskom stilu zahtijeva dosta vremena, ali i uloženog truda. Budući da je industrijski dizajn prepoznatljiv po betonskim zidovima i transparentnim instalacijama, pronađenom prostoru trebalo se ogoliti zidove do betona i onda tek krenuti s uređenjem od nule.

Za postizanje željenog stila, uz betonske zidove s vidljivim instalacijama i kabelima u crvenoj boji, koji na taj način postaju modnim detaljem samog stropa, kombinirali su namještaj u sivim tonovima uz dodavanje sirovih, neobrađenih materijala.

ured-1

Cilj dizajnera bio je stvoriti fluidan i funkcionalan interijer koji potiče kreativnost i timski rad. Kako bi se ostvarila osnovna zamisao poslovnog interijera organiziranog uz maksimalnu iskoristivost prostora za kvalitetniju suradnju, ured je otvorenog karaktera. Upravo oko strukture ureda odvila se najveća rasprava, a misao vodilja bila je da je jako važno zadržati prijateljsku, opuštenu kulturu u uredu i zato je pala odluka na open space. Open space omogućava veću povezanosti i komunikacije među članovima tima koji zajednički rade na projektima. Isto tako, open space ima i negativne strane, poput nedostatka privatnosti ili previše buke, no zato se mogu uključiti u prostor zvučno izolirane prostorijame.”

Soba za sastanke odvojena je metalno-staklenim transparentnim stijenama kako bi u svaki dio ureda prodirala prirodna svjetlost, a ipak se postigla privatnost bez narušavanja zakona open spacea. Osim odijeljene sobe za sastanke, odvojene su i dvije male, udobne prostorije – skype rooms koje su idealne za mirni i tihi rad ili konferencijske pozive s klijentima.

ured-2

Kuhinja je gotovo centralna prostorija u rasporedu ureda. Kuhinja nije samo mjesto za zajedničke obroke, već ugodnu zvučno izolirana prostoriju gdje se održavaju i tjedni sastanci. Uz dnevni boravak nalazi se kreativni kutak s crnim ploča-zidom na kojem svi mogu crtati kredom, a kada im crtež dosadi ili dobiju novu inspiraciju mogu ga obrisati i nacrtati novi.

Svaki detalj pomno je odabran kako bi se savršeno stopio sa stilom interijera. Ovaj je ured kombinacija udobnosti doma i profesionalne poslovne atmosfere. Dosljednost u materijalima, teksturama, koloritu i detaljima kroz cijeli prostor čine cjelinu potpunom.

Tekst: Axilis d.o.o.

Facebook Like Button