Veličanstveni kadrovi Palagruže u seriji Europa iz zraka

Veličanstveni kadrovi Palagruže, najpoznatijeg arhipelaga na samom jugu hrvatske obale, pojavljuju se u novoj, petoj sezoni popularne emisije „Europa iz zraka“ na National Geographic kanalu.

Novi serijal s prikazivanjem počinje 25. lipnja u 22 sata, a prizore iz Hrvatske gledat ćemo u emisiji posvećenoj Mediteranu. Povodom prikazivanja nove sezone National Geographic je za sve gledatelje pripremio Hrvatsku večer u kojoj uživamo od 20 sati.

Prizori koji ostavljaju bez daha

Scene koje oduzimaju dah snimio je Osječanin Ivan Vidaković, javnosti poznat po prizorima hrvatskih krajeva kojima je obogatio i prethodne sezone emisije „Europa iz zraka“ posvećene Hrvatskoj.

Europa iz zraka - Mediteran

„Drago mi je što sam imao priliku još jednom raditi za National Geographic, pogotovo na projektu poput ovog. Oni su svjetski poznat glas uspješnih fotografa, pustolova i znanstvenika, što ovu suradnju čini vrlo posebnom. No, istaknuo bih i da sam počašćen jer sam ponovo mogao svima pokazati ljepotu naše zemlje, u ovom slučaju Palagruže, i to iz zraka jer su ti prizori zaista impresivni, a bilo ih je vrlo zahtjevno dokumentirati“, rekao je Vidaković.

OVDJE saznajte i više o Top 7 svjetionika u Hrvatskoj

U petoj sezoni ćemo, osim kroz toplije krajeve Mediterana, malim ekranima putovati zemljama Beneluksa, na sjever Europe, te u Alpe. „Europa iz zraka“ svakom novom epizodom spaja različite aspekte u zanimljive priče – od tehnologije do ljepota prirode i iskustva ljudi koji su pomogli oblikovati je.

Hrvatska večer na National Geographic kanalu

Kao uvod u petu sezonu emisije „Europa iz zraka“ National Geographic je za sve gledatelje pripremio večer uživanja u pričama i ljepotama iz Hrvatske.

Gordon Ramsay -Neistražene kuhinje hrvatska

Program počinje s inspirativnom pričom o Mati Rimcu i svjetski poznatom automobilu s hrvatskom adresom 25. lipnja 2023. u 20 sati, uživat ćemo u scenama iz zraka od Zagreba do Pelješca, otkriti tko čuva tajne svjetionika Palagruže, a završiti s kulinarskim putopisom chefa Gordona Ramsaya kojeg je u Istri dočekao hrvatski chef David Skoko.

Raspored emitiranja:
20:00 – „Automobili iz snova – unutar tvornice“
21:00 – „Europa iz zraka – Hrvatska“
22:00 – „Europa iz zraka – Mediteran“
23:00 – „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“

Najava „Europa iz zraka“ na Youtube kanalu

Europa iz zraka Hrvatska Pelješac

Najava „Hrvatska večer na National Geographicu“:

Najpoznatiji hrvatski arhipelag u novoj sezoni serijala ‘Europa iz zraka’ prikazuje se od 25. lipnja, nedjeljom u 22:00 sata.

Facebook Like Button