Veliki uspjeh Vinistre u Poreču

Sjajna lokacija u uvali Peškera, 60 vinara s vinima najviše kvalitete, odlične reakcije struke i publike i veliki broj posjetitelja obilježili još jednu Vinistru.

vinistra-porec-1

Uspješno je završena 27. Vinistra. Nova lokacija u porečkoj uvali Peškera, prilagođena epidemiološkim mjerama, u potpunosti je ispunila očekivanja. Sjajnom ambijentu za druženje na otvorenom pridonijelo je i sunčano vrijeme sva tri dana održavanja priredbe. Stoga je i odaziv publike, unatoč svim okolnostima, bio zavidan.

vinistra-porec-2

“Priredba je protekla iznad svih očekivanja. Lokacija uz more s pogledom na porečki stari grad pokazala se kao pun pogodak, a iznenadilo nas je i veliko zanimanje posjetitelja. U ime organizatora želim zahvaliti publici i izlagačima, partnerima i sponzorima te organizacijskom timu na doprinosu u realizaciji još jedne uspješne Vinistre u ovim zahtjevnim uvjetima”, izjavio je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre.

vinistra-porec-3

Odazivom i organizacijom bili su zadovoljni i vinari koji su nakon godine pauze publici, ugostiteljima i kupcima predstavili vina iznimne kvalitete, kako iz prošlogodišnje, tako i iz ranijih berbi. Kušanje vina i istarskih delicija bio je pravi užitak za dobro raspoloženu publiku, ali i za stručnjake i vinske znalce.

vinistra-porec-4

“Vinistra je iz godine u godinu sve bolja priča. Prije svega, vina su jako dobra što je već konstanta. No, vrlo je važno da je ova priredba postala i društveni događaj, a njezino neodržavanje prošle godine izazvalo je veliko žaljenje publike. Sjajno je što dolazi sve više mladih posjetitelja te sve školovanijih po pitanju poznavanja vina.

vinistra-porec-5

Mislim da svime time dosežemo razinu najboljih talijanskih i austrijskih vinskih sajmova”, kaže Emil Perdec, sommelier i korporativni voditelj hrane i pića u Plavoj Laguni, dugogodišnjem partneru Vinistre.

Odlične reakcije i sjajna atmosfera pokazali su da je ova ugledna vinska manifestacija donijela optimizam i obilježila početak turističke sezone. Sjajan je to poticaj za nove Vinistrine projekte. Jedva čekamo.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button