Vinartove radionice u 2021. održati će se na otvorenom

Najvažniji poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting ove će godine, zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom, promijeniti model u vinski outlet, odnosno trgovinu sa ponajboljim hrvatskim vinima, a održat će se na otvorenom, 3.6. i 4.6. od 12 do 19 h na sjevernom platou Muzeja Suvremene Umjetnosti.

vinart-radionice-1

Samoj manifestaciji kao i prijašnjih godina prethodi dvadesetak edukativnih vinskih radionica koje se održavaju kroz četiri dana. Kroz radionice predstavit će se autohtone hrvatske sorte poput babića, dobričića, pošipa, pušipela i tribidraga, te renomirane vinarije sa svojim novitetima ili raritetima.

vinart-radionice-2

Na Vinartu 2021. predstavit će se vinarije Pilato, Medea, Katunar, Coletti, Petrač, Tilia Estate, Ipša, Saints Hills, Markus, Weszeli, Grabovac i Kozlović. Početnici će imati priliku naučiti osnove sparivanja vina s President i Sirela sirevima odnosno savladati korisnu vještinu za nadolazeća ljetna druženja na otvorenom.

vinart-radionice-3

Za one nešto iskusnije poznati ambasador finih vina svjetske klase, Željko Bročilović Carlos, donosi izbor prestižnih Rieslinga iz najpoznatijih njemačkih regija, a strastveni novinar Igor Luković će pokazati kako kotiraju vina iz naše šire regije u usporedbi s najpoznatijim svjetskim vinskim regijama u radionici pod nazivom David protiv Golijata.

vinart-radionice-4

Ljubitelji finih koktela će također imati jedinstvenu priliku upoznati velikog Lorenza Ingu, kreatora fantastičnih Panarea ginova i grappa.

U pauzi između radionica, posjetitelji će se okrijepiti finim Sirela i President sirevima, Argetinim Exclusive namazima s potpisom poznatih kuharskih majstora, te novim mesnim Pik&Go grickalicama, a za osvježavanje osjetila i pravilan doživljaj vina za koji je potrebna hidratacija brine se Romerquelle izvorska voda.

vinart-radionice-5

Raspored radionica možete pronaći na Grandtasting Vinart radionice.
Popust u iznosu 50% na prijave vrijedi do 23.5.2021.

Uz dopuštenje: Vinart (sve fotografije)

Facebook Like Button