Vinska vizita v Zagorju

Od krapinskog čovjeka do odličnih vina. Ovoga vikenda uz WOW-ice uživati će i novinari iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

Premda hrvatska vina, i na domaćem terenu i u inozemstvu, stječu sve veći ugled pa je danas mnogo više „in“ piti hrvatsku kapljicu negoli naručivati inozemna vina čija imena mnogi jedva izgovaraju, zagorska se vina još uvijek nisu dovoljno potvrdila. Dok je Plešivica već postala drugo ime za domaće pjenušce i pinot noir, u Slavoniji se pije izvanredna graševina i traminac, u Istri malvazije i terani, a u Dalmaciji najčešće plavac mali.

A koje su sorte zagorski aduti, koji vinari znaju tajnu spravljanja dobroga vina ovog će nadolazećeg vikenda saznati inozemni i domaći novinari. Naime, u organizaciji udruge WOW – Women On Wine – Žene i vino, koja aktivno djeluje od 2011., a sada broji oko stotinu članica, u Zagorje (točnije u vinariju Petrač, Vuglec Breg i Bodren) – dolaze novinari iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

Uživat će u zagorskoj eno-gastro-ponudi u društvu im članica udruge WOW, i domaćih kolega novinara. Nakon što su prošlog ožujka, na međunarodni Dan žena, organizirale vrlo uspješan prvi međunarodni festival ružičastih vina i pjenušaca, Pink Day, WOW-ice su oštro započele jesen nastupom triju članica (Antonella Kozlović, Suzana Coronica i Jasna Antunović-Turk) u Ljubljani, a sada će pokušati skinuti stigmu sa zagorskih vina i etablirati Petrača, Vuglec breg i Borisa Drenškog – od kojih je svaki posebno zanimljiv vinar.

Ne sumnjamo da će agilnih WOW-ica projekt pod duhovitim nazivom VINSKA VIZITA v ZAGORJU powered by WOW biti uspješan, a posljednjeg će dana novinarima pokazati gdje je sve to počelo, pa će posjetiti Muzej krapinskog čovjeka u Krapini.

Uz dopuštenje WoW (fotografija)

logo_final_salji-1