Wellnessi i terme neka nas ugriju i tijekom zime

Dok je vani jako hladno tijekom zime jedno od najpoželjnijih mjesta svakako su terme i wellnessi.

Temeljna razlika između termi i wellnessa svakako postoji, a svatko od nas odabire mjesta za ugodan odmor i opuštanje prema svojim potrebama. Wellnessi uvijek u svojoj ponudi imaju minimalno dvije saune, a najčešće su turska i finska sauna, a ovisno o veličini poneki imaju i saune s infracrvenim svjetlima koji griju i dobro utječu na kosti. U wellnessima se očekuje i soba za različite vrste masaža te uz bazen i masažna kada.

Terme također nude sve pogodnosti opuštanja i relaksacije u ponudi kao i wellnessi no one se redovito nalaze na područjima u kojima izvire prirodna termalna voda. Termalne vode razlikuju se po svojoj strukturi, temperaturi i sastavnim elementima koji pomažu u preventivi ili liječenju različitih tegoba.
U Sloveniji se nalaze odlične terme od koji neka imaju i odvojena lječilišta te tako u svom bogatom sadržaju nude kompletnu ponudu svakom svom gostu, bez obzira da li netko dolazi zbog opuštanja, sportskih priprema ili oporavka od određenih tegoba.

Terme Krka mjesto su pravog festivala masaža

krka-terme
Hotel Balnea je TripAdvisor u svojim recenzijama svrstao među sedam najboljih wellness hotela u Europi. Sam hotel ističe se unutarnjim interijerom koji je usklađen s modernim ekološkim razmišljanjima, a sobe i apartmani raskošno su namješteni. Do wellness centra vodi stakleni hodnik koji svakom gostu pruža pogled na slikovitu prirodu koja mijenja svoje boje ovisno o godišnjem dobu.
Wellness nudi, osim uobičajenih individualnih programa, svoje jedinstvene ponude poput posebne japanske metode opuštanja s toplom termalnom vodom te noćno kupanje s korištenjem sauna. Ako gosti žele u hotelu se mogu naručiti i posebni programi sa zdravom prehranom, a sadržaj je obogaćen i sa mogućnošću različitih aktivnosti u prirodi i vođenom obilasku okoline.

Terme Laško i lječilište Laško savršeno mjesto za potpuni oporavak

Terme Laško leži uz prekrasnu rijeku Savinju usred parka prirode i specifično je mjesto koje pruža, uz svoje lječilište, obilje zanimljivih programa kako za zdrave tako i za goste kojima je potrebno posebno liječenje i oporavak.

terme-lasko-ayurveda

Naime lječilište Laško odavno je poznato po ljekovitoj termalnoj vodi, a prima pacijente koji se oporavljaju poslije težih operacija ili bolesti koje kao posljedicu imaju nepokretnost ili djelomičnu pokretljivost tijela. Kapaciteti su im zavidni, a rezultati nadaleko poznati te tako primaju pacijente pod svoje okrilje i stručno osoblje iz cijelog svijeta.

Terme Laško u moderno preuređenom hotelu, koji leži tik uz rijeku Savinju, romantično je mjesto koje pruža aktivnosti vezane uz iskonsku prirodu, a wellness programi iznimno su bogati. Posebno se ističe Ayurveda program uz liječnika ove drvene medicine koji nakon individualnog savjetovanja preporučuje posebne masaže koje izvode izvorni ayurvedski stručnjaci. Misteriozna snaga laških termalnih izvora bila je poznata još starim Rimljanima, a u današnjim uvjetima iskorištava se kao blagodat uz individualna pristup wellness ponude.

Rimske terme za ljude koji žele potpuni mir

rimske-terme
Rimske terme dugo su se skrivale na veselim slovenskim brežuljcima u potpunom okrilju zelenila s pogledom na okolne planine sve dok ih nije obnovio Armenac koji je ovo mjesto prepoznao kao čarobno. Moderno uređen hotel okruženo je gorostasnim sekvojama i s energetskim točkama koje daju posebnu snagu kada se na njima stoji. Treme se sastoje od tri objekta od kojih svaki pruža poseban ugođaj i sadržaj. Sofijin dvor ima tri bajkovito uređena apartmana usred šume pa je stoga pogled iz prekrasan u svako doba godine. Rimski dvor je hotel s veličanstvenim pogledom na kolna brda, a sve sobe diče se vrhunskim modernim interijerom. Uz Zdraviliški dvor, koji krije muzejski dio te terme u kojima su boravili i odmarali se kraljevi i kraljice, centralni je dio Rimskih termi wellness dio. Pogled na vanjske i unutarnje bazene opravdava ime ovih termi, jer bi i stari Rimljani poželjeli i dan danas uživati u njihovoj raskošnoj ljepoti i veličini. U wellness i spa zoni goste očekuju odlični programi, kako individualni tako i romantični paketi za dvoje.