Zagorska vinska kapljica

Nikad kraja akcijama i projektima s potpisom „WoW“ ili, kao u ovom slučaju „powered by WoW“.

Riječ je, naravno, o već mnogima poznatoj udruzi stotinjak žena vinarki, vinotekarki, vinskih trgovkinja, sommelierki, žena u vinskom marketingu, novinarki koje pišu o vinu i eno-gastronomiji…

Ovoga puta uputile su se u Hrvatsko Zagorje kamo su povele grupu od 15-tak novinara iz zemlje i inozemstva da im pokažu što sve nudi ova naša vinogradarska i vinorodna regija. Odlučile su se uhvatiti u koštac s predrasudom o kiselim, ne baš poželjnim i jedva pitkim zagorskim „delancima“ i „direktorima“, kako su mnogi znali pogrdno nazivati zagorska vina.

No, ova je regija naumila stići poznatije hrvatske vinske regije poput Slavonije, Istre, Dalmacije i odnedavno Plešivice – te dokazati da ima potencijala, znanja, energije i entuzijazma za stvaranje odličnih mirnih, pjenušavih i desertnih kapljica. U Zagorju su ugledne inozemne gošće iz Slovenije (časopis „Pet zvezdic“) i Mađarske (časopis i portal Vince Magazine), u društvu skupine hrvatskih vinskih i lifestyle novinara te WoW-ica obišle vinarije Petrač i Vuglec a pila su se i izvrsna predikatna i desertna vina Borisa Drenškog, Bodren. –Bilo je izuzetno uspješno, čini mi se, neskromno, da smo pogodile pravu stvar, ravno u „sridu“ i pobudile opravdanu radoznalost inozemnih i domaćih medija za zagorska vina i hranu- kaže predsjednica WOW-a, agilna novinarka Sanja Muzaferija.

Projekt pod duhovitim nazivom VINSKA VIZITA v ZAGORJU powered by WOW uspio je u namjeri da promovira Zagorje i zagorska vina a nastavak slijedi dogodine. Za kraj, organiziran je i posjet jednom od naših najzanimljivijih muzeja, posvećenog krapinskom čovjeku, u Krapini.

Uz dopuštenje WoW (sve fotografije)