Zagreb Design Week modna revija i ove 2021 godine očekuje vjernu publiku

Zagreb Design Week modna revija i ove godine predstavlja inovativne kolekcije mladih dizajnera koje oduševljavaju.

Osmi puta zaredom, Zagreb Design Week pružit će priliku mladim modnim dizajnerima, uglavnom studentima i alumnijima TTF-a da predstave svoje kreacije na modnoj reviji.

Ovo je jedina takva prilika u Hrvatskoj za mlade dizajnere. Izuzetno je bitno mladima dati prostora kako bi što prije započeli izravno raditi te na taj način potaknuli osobni razvoj. Održati vlastitu modnu reviju već tokom studija velik je izazov, ali uz pravu podršku nije i nemoguće.

fashion odjeca Tire Calligraphy

Modne revije održat će se u petak, 24. rujna 2021., u 19 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Nakon revija, u 20h, slijedi kabaret nastup House of Flamingo.

„Studentske revije pokrenuli smo prije osam godina jer smo uvidjeli važnost pružanja prostora mladim umjetnicima da pokažu svoje ideje, ali isto tako i da osjete feedback publike te na taj način odrede svoj razvojni put i smjer u kojem žele, odnosno trebaju ići. Jednako je važno i što ranije steći radno iskustvo od samog kreativnog procesa pa sve do realizacije same revije.“objasnio je organizator Daniel Tomičić.

Svoje kolekcije će ove godine u sklopu Zagreb Design Weeka predstaviti Alavera, Anatti-cus, Helen Kelen, Karla Krpan, KVAZIMODA, Macy + Karl, Tire Calligraphy te Vicko Racetin. Većina kolekcija tematizira recikliranje te modno-ekološku osviještenost.

jeans traper denimAlavera
muska jakna sako Alavera (3)
modni brend Alavera (2)

Alaverina eko-kolekcija s ponosom predstavlja što je spora moda sposobna napraviti

Studentski eko modni brend nastao na međufakultativnoj suradnji grupe studenata modnog, industrijskog i vizualnog dizajna (Nika Vrbica, Zola Radić, Doris Lenarčič, Iva Žmirak, Roko Božić, Niko Bucalo) i ponosi se atributom zero-waste pristupa dizajniranju odjeće te pristupom „mladi za mlade“ kojim omogućuje svakom pojedincu modni samoizričaj te stvara unikatne i personalizirane komade.

hlace kosulja Anatticus
moda 2021 fashion Anatticus 2
haljina Anatticus (2)

Anatticus (Ana Majdandžić) je novi modni brend koji predstavlja svoju prvu kolekciju

Pod nazivom (DIS)ORDER kolekcija se zasniva na prikazu nemira i nereda kroz koje je cjelokupno društvo prolazilo protekle i ove godine. Svaki odjevni predmet označava nemirnog pojedinca kojeg je nadjačao strah i tjeskoba kojeg su zadesile iznenadne okolnosti izvan njegove kontrole.

hlace majica fashion Helen Kelen

Melting point ili talište izraz je koji je poslužio u oblikovanju kolekcije za sezonu jesen/zima 2021. brenda Helen Kelen

Kolekciju karakteriziraju vibrantne boje s akcentima neonsko zelene, dok se u konstrukciji poigrava sa simetrijom i asimetrijom. Upcycling tehnika primarni je fokus ovog brenda, a kolekcija je u potpunosti napravljena od odbačenog tekstila prikupljenog u hrvatskim tekstilnim tvornicama i dućanima second hand odjeće, te je upotpunjena nakitom od reciklirane HDPE plastike.

jakna suknja Karla Krpan - Lanka (1)

Karla Krpan u svojoj kolekciji tematizira proces stvaranja

Autorica povezuje futurizam s modom 80ih i 90ih godina. Glavni fokus pridaje se jaknama koje su u potpunosti napravljene od najlon vrećica. Kolekcija služi kao primjer kako najlon zagađivača umjesto u moru može postati nosiv predmet.

multi dress haljina KVAZIMODA (1)

Fragmenti opsesije je kolekcija Ivane Srzić Budić za brend KVAZIMODA, nastala protekle godine i još traje u fragmentima

Kolekcija ocrtava autoričinu opsesiju vlastitim stvaralaštvom, kreiranjem odjeće s artističkim pristupom i opstanak za vrijeme pandemije.
Svi mali i veliki usponi i padovi u proteklo i trenutno vrijeme koji se reflektiraju u fragmentima koji izranjaju iz odjeće prenose svoju dinamiku drugačijeg i bude pozitivu svojim koloritom.

kosulja jakna Macy + Karl

Macy + Karl (Patricia Bartolec) predstavlja kolekciju Reborn

MOdna kolekcija je to koja je nastala kao odgovor na problematiku tekstilnog otpada kao jednog od najvećih zagađivača eko sustava. Odjevni predmeti iz-rađeni su od restlova tkanina i odbačenih odjevnih predmeta. Skupa su povezani šavovima, tvoreći tako novi tekstilni materijal.

haljina kaput Tire Calligraphy (2)

Matej Pašalić i Matija Brlek stoje iza brenda Tire Calligraphy

Ovaj dvojac predstaviti će kolekciju “TC21 – New Life / 199144“. Kolekcija reflektira ultimativno iskustvo uma i tijela kao rezultata prakticiranja borilačkih vještina.

Prema filozofiji borilačkih vještina, a imajući na umu održivost i prilagodljivost, svaki se odjevni komad može nositi na više načina. Svaki odjeveni predmet jest neutralan.

moda haljina Vicko Racetin (2)

Kolekcija We are chaos, Vicka Racetina, istražuje tehnike realizacije odjeće

Realizacija odjeće ogleda se u različitim načinima oblikovanja i materijalima koji se pokušavaju uklopiti u jednu kaotičnu jedinstvenu siluetu/skulpturu.

moda fashion Vicko Racetin (1)

Pojam otpornosti se pojavljuje kroz odabir i kombinacije elemenata u svrhu postizanja nove forme koja opisuje stanje u državi ili pak modeli reflektiraju novi oblik preživljavanja ili postojanja u novim okruženjima.

Uz dopuštenje: Priredba

Facebook Like Button