Zaštitite kožu prilikom putovanja avionom

Jeste li znali da putovanje avionom može imati štetne posljedice za vaše lice? Nažalost da! Zato prilikom putovanja avionom trebate zaštititi kožu lica.

Vožnja u avionu na licu izaziva bubuljice, zategnutost, crvenilo, pojačano mašćenje kože, dehidraciju i ljuskanje. Takvi simptomi se najčešće javljaju na licu ako osoba putuje na dalju destinaciju.

Osnovna kozmetika je sve što trebate imati uz sebe prilikom putovanja avionom. Takvu kozmetiku najbolje je kupiti u manjim pakiranjima koji su namijenjeni za putovanje.

U trenutku kada osjetite da se vaša koža na licu zateže nanesite hidratantnu kremu kako bi zatezanje spriječili.

Ako u avionu sjedite pored prozora savjetuje se da na lice nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. Na visinama je koža još više izložena štetnim zrakama sunca, pa se preporuča na lice nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom 30. Kremu nanesite u obilnim količinama.

Pijte puno tekućine za vrijeme putovanja, najbolji izbor je voda na kojoj ne smijete štedjeti! Preporuča se popiti minimalno jednu litru vode za vrijeme duljih putovanja.

Za vrijeme duljih putovanja koža lica dehidrira zbog suhog zraka u avionu, pa vodu treba piti, a umjesto vode možete popiti i čaj koji nije zaslađen.

Za vrijeme leta se ne savjetuje make up na licu, posebno za vrijeme noćnih i duljih putovanja. Radije koži pružite hidrataciju!

Zračenje u avionu je dosta jako pa se savjetuje da se pripremite prije leta. Prije leta konzumirajte dosta povrća i voća koje je bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Par dana prije putovanja pijte napitke od svježeg voća i jedite domaće juhe. Na sami dan putovanja kožu nahranite antioksidansnim serumom, najbolje u kombinaciji s hidratantnom kremom, koja treba sadržavati zaštitni faktor.
Kada kožu lica, ali i tijelo pripremite za putovanje avionom ne preostaje vam ništa drugo nego da se opustite i uživate u trenutku. Sretan vam put i lijep provod.

Facebook Like Button