Zlatna Greda

Upoznajte raznolikost i ekološko bogatstvo srednjeg Podunavlja.

Eko centar Zlatna Greda nudi više različitih programa i izleta koji su prilagođeni različitim uzrastima i interesima. Na raspolaganju vam je razgledavanje Kopačkog rita, cjelodnevna ekspedicija po dunavskim šumama, edukacija o biljnom i životinjskom svijetu srednjeg Podunavlja, ali i timske igre u prirodi.

Trodnevni paket osmišljen u sklopu programa “Upoznajmo Hrvatsku” Ministarstva turizma upoznaje vas s raznolikošću srednjeg Podunavlja, a obuhvaća susret s divljim životinjama, istraživanje močvarnog područja, bogatu gastronomsku ponudu i upoznavanje s poviješću Osijeka. Za ljubitelje zahtjevnijih adrenalinskih aktivnosti tu je i kanuing po Dunavu. U vrijeme velikih poplava dunavske šume i šumski putovi nestaju pod golemim količinama vode i tada počinje period oživljavanja Panonskog mora kojeg možete iskusiti iz kanua.

Program Dunavskog fotosafarija, pak, kombinira plovidbu čamcem i šetnju, istraživanje dunavskih rukavaca i pješčanih sprudova. Promatranje ptica u Kopačkom ritu vjerojatno je najpopularniji program, jer se ovo zaštićeno područje diči s čak 295 stalnih ptičjih vrsta.
Eko centar Zlatna greda nudi organizaciju raznih poslovnih i školskih događanja, pa se u njegovom sklopu nalazi sjenica za pedesetak soba, multifunkcionalna dvorana i brojni drugi sadržaji.

KORISNE INFORMACIJE

EKO CENTAR: Zlatna Greda 
LOKACIJA:  Lug (Zlatna Greda 16 – poslovnica)
KONTAKT: Tel: 00385 (0)31 565 180, mail: info@zlatna-greda.org
KAKO DOĆI:autom- Zlatna Greda je udaljena 30 km od Osijeka

Facebook Like Button