Sočna pita od trešanja

Donosimo vam jednostavan recept za pitu od trešanja koja će vas osvježiti i ujedno oduševiti svojim okusom.

Trešnje su božanstveno voće koje nas hrane ukusnim i slatkim crvenim plodom, a i višestruko su korisne za naše zdravlje.

Još malo o trešnjama:)
Trešnja sadrži vitamine A i C, kalij, kalcij i željezo a u 100 grama sadrže samo 32 kalorije i preko 80% vode.
Njeni brojni antioksidansi koje sadrže sprječavaju srčane bolesti i rak.

Trešnja je jedna od rijetkih namirnica koje sadrže melatonin koji regulira rad srca i dobar san. Dobar su izvor vlakana koje pomažu u probavi.

Sastojci za recept:

200g maslaca
200g šećera (mljelvenog)
2 jaja
250g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žlice mlijeka
20g trešanja
po želji: liker, korica limuna

Priprema recepta:

Trešnjama izvadite koštice i prepolovite ih. Miksajte maslac i šećer dok ne postane kremasta smjesa.
Dodajte jaja i ponovno dobro izmiksajte smjesu. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. U glatku smjesu dodajte trešnje i lagano umjesite. Kalup za tortu dobro premažite s maslacom i izlijte smjesu.

Pecite u pečnici na 180°C oko 45 – 50 minuta. Izvadite tortu iz pečnice ostavite da se ohladi te posipajte sa šećerom u prahu.

Dobar tek želi vam Wish!

Fotografija: Dudley Carr

Facebook Like Button