Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.

OVDJE pronađite još dva sočna zimska recepta s kiselim zeljem/h6>
Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom
Sarma je najtraženije zimsko jelo a pred vama je domaći recept

Sastojci za sekeli gulaš sa zeljem

1/4 kg svinjetine
4 dkg masti
15 dkg luka
1/2 kg kiselog zelja
1 dl kiselog vrhnja
sol, papar
crvena paprika, kim

Priprema sekeli gulaša

Meso narežite na kockice. Luk izrežite na sitno propirjajte ga. Dodajte papriku, meso, kim, sol i papar. Pirjajte meso. Zelje izrežite na rezance i dodajte ga u meso. Podlijevajte i pirjajte oko sat i pol. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Dobra tek!

Piše: Wish.hr
Fotografija: ilovebutter

Facebook Like Button