Domaće štrukle

Napravite najbolje domaće štrukle koje Vam Wishamo ovaj tjedan.

Tijesto

40 dag brasna (glatkog)
malo octa
1 jaje
žlica ulja
2dl vode
soli po ukusu

S navedenim sastojcima napravite čvrsto tijesto te ga razdijeliti u dvije loptice. Loptice pouljite da se ne stvori korica i prekrite ju s toplom krpom ili s poklopcem od posude. Tijesto ostaviti oko pola sata da odstoji.
Pripremite stol na kojem ćete raditi, postavite stolnjak koji trebate pobrašniti, postavite tijesto te ga polako razlijevajte. Tijesto mora biti što tanje kako bi uspijeli u svom poslu.

Nadjev:
sir
šećer
sol
3 jaja

Navedene sastojke pomješatjte i stavite na jednu stranu kore. Bočne rubove tijesta preklopite na unutra te polako rolatjte pomoću stoljnjaka. Režite štrudle pomoću tanjurića za kavu kako bi Vam rubovi bili bolji i kako se tijesto i sastojci unutar njega ne bi razlijevali.
Štrudle pecite na 170 stupnjeva…

Poslužite svojim najmilijima i uživajte.

Dobar tek!