5 sportova koji čine jesen najboljom sezonom

Da nam hladniji dani mogu donijeti super sportsku razonodu, poput košarke, nogometa, hokeja i ostalih, dokazuju brojni popularni sportovi koji će mnoge zaljubljenike u sport oduševiti u nadolazećoj sezoni.

hockey-unsplash

1. Hokej

Najbolji šport koji počinje upravo na jesen je hokej. Iako hokej “umire” sredinom ljeta, nadogradnja iz predsezone koja vodi u redovnu sezonu je veoma uzbudljiva.
Hokej nije toliko popularan kao nogomet, ne spominje se tijekom čitave godine kao košarka, ne traje tako dugo kao bejzbol, ali kada je aktualan dobijate čistu igra koja traje 3×20 minuta.

Iako se ovaj sport zaključuje u lipnju, hokejski navijači su neumorni od listopada pa sve dok njihov tim ne bude eliminiran iz šampionata.

sport košarka

2. Košarka

Košarka je skoro kao nogomet, živa tijekom cijele godine. Nezvanično, sezona traje od listopada do lipnja, međutim, ovaj šport zna kako održati relevantnost čak i kada se ne igraju utakmice.

Iako je drama van sezone prilično niska, pojedinačne utakmice su itekako zabavne za gledanje.
U studenom će se odigrati utakmice drugog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, a ovo prestižno natjecanje će se održati u Kini od 31. 08. do 15. 09. 2019. godine., na radost brojnih ljubitelja košarke.

soccer-unsplash

3. Američki nogomet

Ljubitelji američkog nogometa već uveliko uživaju u novoj NFL sezoni, koja je počela 6. 09. 2018. a traje do 3. 02. 2019. godine. Poznato je da je NFL dominantna športska liga u SAD-u te da se navijači masovno klade na svoje favorite, a nas je zanimalo kakvo je stanje u Hrvatskoj, te smo upitali stručnjake za klađenje iz MZT-a za komentar.

Oni ističu da brojni navijači uživaju za vrijeme NFL sezone, te se sve više njih kladi i prati kulminaciju sezone – Super Bowl. S obzirom na to da je trofejni trener Patriotsa Bill Belichick porijeklom iz Hrvatske, favoriti za osvajanje Super Bowla, su svakako Patriotsi.

4. Nogomet (Premijer Liga)

Neosporno je da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu bez obzira na godišnje doba.
Ne postoji nogometni fanatik koji propušta FA Premier ligu (Premiership), odnosno englesku profesionalnu nogometnu ligu, koja predstavlja najviši rang u engleskom nogometnom sustavu liga.

Uzbudljiva sezona traje od kolovoza pa do svibnja iduće godine, a igra se 38 kola. Iako fanatici s nestrpljenjem očekuju da saznaju koji tim će imati najviše uspjeha u završnici, početak sezone je ipak dio koji svi s nestrpljenjem očekuju, stoga nam jesen donosi nezaboravne športske trenutke kada je u pitanju nogomet.

jose-morales-571859-unsplash

5. Bejzbol (posezona)

Major League Baseball (MLB) je najviši rang profesionalnog bejzbola u Sjedinjenim Državama i Kanadi, koji upravlja dvjema najjačim bejzbolskim ligama – Američkoj ligi i Nacionalnoj ligi. Dio sezone nakon regularne jeste play off ili doigravanje, a u bejzbolu se također naziva i post-season (posezona).

Traje od 2. 10. 2018. do 31. 10. 2018. godine, i predstavlja veoma uzbudljiv period za ljubitelje ovog športa, ako ne i najuzbudljiviji. U posezonu ulazi osam momčadi i to četiri u svakoj ligi, i to tri pobjednika divizija i neredni po učinku u regularnoj sezoni.

Facebook Like Button