Sjećate li se slavnih modela koje su obilježile jednu cijelu modnu eru

Svijet mode i glamura oduvijek je privlačio mnogobrojne diljem cijelog svijeta.

Snimanja za prestižne modne naslovnice, kampanje i editorijale bila su san svake djevojke u modnom društvu. Nevezano u kojem vremenskom razdoblju se nalazimo moda je uvijek oko nas.

Ona se mijenja i s godinama se ponovno vraća, a one najsretnije djevojke imaju priliku biti zaštitna lica svjetskih modnih divova. Prisjetimo se sedam najznačajnijih slavnih manekenki koje su obilježile modu eru 90-ih godina.

 

Naomi Campbell

NAOMI CAMPBELL

Prekrasna tamnoputa manekenka rođena je 1970.godine. Ovu prelijepu Britanku mediji nazivaju i „crna pantera“. S nepunih 15 godina zamijećena je od strane modne agencije te od tada ulazi u svijet mode. Krasila je mnogobrojne svjetske naslovnice i editorijale, a danas je još uvijek uspješna manekenka.

 

Linda Evangelista

LINDA EVANGELISTA

Jedna od najpoznatijih Kanađanki znana je kao omiljena muza slavnog fotografa Stevena Meisela. Rođena je 1965.godine u Kanadi i broji kao jedina manekenki koja je krasila najviše naslovnica slavnog Vogue magazina u Italiji. Poznata je po slavnoj rečenici da se ne diže iz kreveta ako dnevna zarada nije 10 000 dolara.

 

Claudia Schiffer

CLAUDIA SCHIFFER

Njemački top model zamijetio je slavni modni agent u diskoklubu Njemačke te je od tada postala jedna od najtraženijih manekenki diljem cijelog svijeta. Pojavila se na više od 1000 naslovnica svjetskih magazina, a danas je kreativna direktorica vlastitog modnog brenda.

 

Cindy Crawford

CINDY CRAWFORD

Američka manekenka rođena je 1966.godine, a u 90-im godinama započinje njezina modna karijera. U 1995.godini magazin Forbes proglašava ju jednom od najbolje plaćenih modela diljem svijeta. Poznata je po braku s glumcem Richardom Gereom i svom slavnom madežu na licu koji ju je prema brojnim stručnjacima lansirao u svijet mode.

 

Kate Moss

KATE MOSS

Engleski model otkriven je s nepunih 14 godina na aerodromu u Americi. Poznati magazin TIME svrstao ju je na listi 100 najutjecajnijih ličnosti u cijelom svijetu. Poznata je po svom herion chic izgledu, veličini nula i neobičnim odabirima muškaraca. Još uvijek se aktivno bavi modom te krasni modne naslovnice.

 

Elle Macpherson

ELLE MACPHERSON

Prelijepa Eli znana je kao australijska manekenka, glumica, TV voditeljica i poslovna žena. Poznata je po svom prekrasnom isklesanom tijelu čiju je titulu zadržala sve do dana- BODY. Primila je brojne priznate nagrade, a okušala se i u glumačkom svijetu.

 

Tatjana Patitz

TATJANA PATITZ

Njemački model i glumica svoju karijeru započela je s 17 godina, a u 90-im godina započinje boom njezine karijere. Poznata je po vezi s pjevačem Sealom koji je kasnije bio u braku s njezinom njemačkom kolegicom Heidi Klum.

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: ShuterStock

Facebook Like Button