Agra vjerojatno najposjećeniji grad u Indiji

Agra, vjerojatno najposjećeniji grad u Indiji koji vrvi turistima iz svih krajeva svijeta, posjetili smo drugog dana našeg boravka u Indiji.

Iako smo se prvotno odlučili za putovanje vlakom, zbog termina leta za Kolkatu u petak, u Agru smo ipak odlučili ići automobilom i vratiti se u Delhi sutradan ujutro. Za ovdašnje pojmove prilično skupi transfer dogovorili smo u hotelu u kojem smo odsjeli, dok smo smještaj u Agri ranije rezervirali preko Bookinga.

agra-grad-indija-1

The Coral Homestay, privatni smještaj u vlasništvu izrazito simpatične indijske obitelji, nalazi se u neposrednoj blizini istočnog ulaza u Taj Mahal te smo ga upravo zbog savršene lokacije i niza pozitivnih ocjena i komentara o srdačnosti vlasnika te o čistoći objekta, na koncu i odabrali.

Budući da je Agra od Delhija udaljena 220 km, na put smo krenuli iz našeg hotela već u 8 ujutro, odmah nakon doručka u kojem smo jeli tradicionalni specijalitet Uttar Pradesh kuhinje, bedmi puri aur alloo – kombinaciju nemasnog kruha nalik na palačinku posluženog s toplim curryjem od krumpira.

Idućih sat i pol probijali smo se kroz nepregledne kolone automobila, tuk – tukova, motorista, biciklista, pješaka i životinja u tipičnoj jutarnjoj gužvi u Delhiju.

Saznajte još: