Antonija Mandić omiljena televizijska novinarka

O šopingu u inozemstvu, glamuroznim mjestima i društvenim mrežama popričali smo s omiljenom televizijskom novinarkom i voditeljicom.

Izvještaji sa svjetskih crvenih tepiha i razgovori s najpopularnijim osobama iz svijeta filme i glazbe njezina su specijalnost. Antonija Mandić proputovala je svijet u potrazi za ekskluzivnim intervjuima, a sugovornici joj se rado odazivaju. Točnije, njeni gosti i sugovornici u intervjuima su iznimno popularne osobe. Emisiju Studio 45, Tonka vodi s rijetko viđenom lakoćom, a emisija se emitira na RTL-u 2 svakoga tjedna.

S popularnom televizijskom voditeljicom nakratko smo zamijenili uloge i priupitali je kako voli putovati, koju zemlju želi slijedeću posjetiti i zašto preferira tursku nacionalnu kuhinju…

W: Čestitke na odlično odrađenom poslu na Studiju 45! Je li vas iznenadila visoka gledanost?

Ja sam visoka žena, pa ne očekujem ništa nižu gledanost:) Šalu na stranu, mislim da radimo dobar posao, da nudimo ljudima zabavu, ali ih i osvještavamo o nekim važnim, aktualnim stvarima. Kod nas se lako mogu prepoznati svi – od tinejdžera do umirovljenika.

W: Intervjui s poznatim osobama iz svijeta showbizza vaša su specijalnost. Koje sugovornike pamtite, i zašto?

Što više vrijeme prolazi, neka nova imena mi se vraćaju u sjećanje. Ne mogu izdvojiti nikoga posebno, od Toma Hanksa preko Angeline do naših zvijezda – sve potpisujem:)

W: U sklopu novinarskog posla pratili ste najprestižnije filmske festivale, glazbena i ina događanja diljem svijeta. Koje biste mjesto nazvali najglamuroznijim?

Najglamurozniji je sigurno Cannes. Ta dva tjedna u svibnju cijela se europska i svjetska filma industrija sjati na Azurnu obalu i taj, inače miran gradić postaje košnica producenata, glumaca i svih wannabe celebritija na sjevernoj hemisferi. Zaista jedinstven festival.

2Cellos

W: Stignete li na poslovnim putovanjima pronaći malo vremena za sebe, istražiti kulturu nove destinacije, šopingirati i slično?

I da i ne. Ako idem na dan-dva u grad u kojem do sada nisam bila, onda nemam šanse za ništa osim eventualni crash-shopping na aerodromu. Kada su festivali u pitanju, to je već druga stvar. U tih 10-15 dana stizala sam čuda.

W: Što se uvijek mora naći u vašem koferu na putovanjima?

Punjač za mobitel je prva stvar koju spakiram.

W: Možete li izdvojiti neku zemlju koja vas je oduševila, i gdje biste ponovo otputovali?

U svaku se želim vratiti jer sam u svakoj propustila nešto vidjeti. Počevši od Turske – osim što sam zaljubljena u Istanbul, planiram posjetiti ruševine Troje. Prošli put sam prošla 50ak kilometara od njih, a da nisam ni znala.

W: Koja zemlja vam se nalazi na listi želja?

Rusija.

W: Volite li isprobavati različite nacionalne kuhinje?

Da, volim, ali sam i ziheraš pa me uvijek strah u početku. Turska mi je možda najdraža, s obzirom da ne jedem svinjetinu, a ona se ne nalazi na njihovim jelovnicima.

W: Najzanimljivije iznenađenje koje Vam se dogodilo na nekom od putovanja?

Piloti Croatia Airlinesa jednom su me pozvali u kokpit. S obzirom da mrzim avione, to je bio nezaboravan trenutak sreće i užasavanja.

Angelina Jolie

W: Vaše najdraže prijevozno sredstvo?

Automobil, ja za volanom.

W: Tipkate često i čini se posvuda. Kakvu su promjenu unijele društvene mreže u Vaš život i postoji li vrijeme kada se telekomunikacijski uređaji oko vas utišaju?

Društvene mreže, točnije Twitter i Facebook promijenile su me jednako koliko i ostatak svijeta. Počela je potpuno nova era života, privatnosti, umreženosti, surfanja – svega. Iako sam u početku više bila na Facebooku, danas mi je primaran Twitter i puno mi je bolji. Imam dosta followera, koji očekuju da sam aktivna, pa svoju Nokiju E6 ne gasim. Nikad! (osim u avionu)

W: Vaši najdraži suputnici su…?

U automobilu dobra glazba, u avionu tablete za spavanje.

W: Da možete odabrati, gdje biste živjeli do kraja života?

Split, Hrvatska.

W: Vaši kolege nazivaju vas pravom radoholičarkom. Hoćete li ovoga ljeta odvojiti vrijeme za odmor?

Ne znam koliko sam baš radoholičar, ali svakako ću ovo ljeto odmarati. Početkom srpnja sam u Umagu na ATP-u, pa ću skoknuti do Kvarnera, a onda jug – Hvar, Split. U svakom slučaju, neće biti dosadno.

PRIVATNI ALBUM ANTONIJE MANDIĆ (sve fotografije)

Facebook Like Button