BLACK OPIUM ILLICIT GREEN raskošan poklon za Valentinovo

YSL Beauty 2014. je svojim mirisom Black Opium Eau de Parfum obnovio značenje pojma mirisne neodoljivosti nakon što je prvi put uklopio cvjetnu notu i notu kave u ženski YSL miris. Za sve pobornice YSL-a koje se ne libe biti drukčije, to je bila ljubav na prvi pogled. Savršen miris od prvog trenutka.

PREDSTAVLJAMO NOVI MIRIS BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN

Stigao je novi užitak. Poziv na cjelovečernju zabavu pod blještavim neonskim svjetlima. Odvažan. Eksperimentalan. I toliko poželjan da bi trebao biti zabranjen…

novi parfem opium ysl

Danas, YSL Beauty preobražava svoju mirisnu ikonu.
Miris BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN diže se na novu razinu, poprimajući skandaloznu neonski zelenu boju.

Prepoznatljive cvjetne note i note kave mirisa Black Opium pojačane su svježim i odvažnim spojem nota jarko zelene mandarine te svježeg lista smokve i njezina kremastog ploda, čime se preslikava nevjerojatna kreativnost suvremene miksologije.

Neonski zelena boja poput nepredvidljive i uzbudljive aure ističe glamurozne crne šljokice koje krase bočicu. Ona zrači uz ljepotu Zoë Kravitz, koja od 2018. godine predstavlja zaštitno lice mirisa Black Opium. U novoj kampanji za ILLICIT GREEN ona nas vodi u zabavan svijet uzbudljivog mirisa koji nalikuje na savršen bezalkoholni koktel…

NOVA EKSPERIMENTALNA DOZA ENERGIJE BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN

Doza adrenalina kojoj ne možete odoljeti. Senzualno uzbuđenje od kojeg vam srce brže kuca. Uz BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN, odvažnu YSL Beauty ikonu zabavljat ćete se uz ludi, eksperimentalni miris bezalkoholnog koktela. Biljna nota dodaje okrepljujuću svježinu prepoznatljivim notama crne kave, senzualnog bijelog cvijeća i očaravajuće vanilije mirisa Black Opium.

Novi miris nastao je jedinstvenom suradnjom dviju inspirativnih i darovitih žena. Glavna parfumerka Nathalie Lorson (IFF), jedna od četiriju parfumera koji su stvorili izvorni Eau de Parfum, sjajna je dizajnerica mirisa koja smatra da „parfem jest užitak”. Nova je kreativna snaga koja se pojavljuje Margot Lecarpentier, vlasnica koktel-bara COMBAT Belleville i dobitnica pariške nagrade Cocktails Spirits za najutjecajnijeg ugostitelja i najutjecajniji bar 2019. godine.

novi miris YSL opium

„Bilo je vrlo odvažno, drukčije i inovativno omogućiti nam da surađujemo pri stvaranju ovog mirisa.” Nathalie Lorson

„Upoznavanje s Nathalie bilo je vrlo prirodno te nas je iznenadilo koliko su naša zanimanja bliska.”
Margot Lecarpentier

Kako bi kreirala BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN Nathalie Lorson dala je mirisu Black Opium novi Illicit Green obrat koji ugađa svim osjetilima – od živahne neonski zelene boje mirisa do senzualnih tekstura koje prožimaju njegove mirisne note. Polazeći od iste inspiracije, Margot Lecarpentier stvorila je bezalkoholni koktel Illicit Green koji prenosi uzbuđenje u noći ispunjenoj mirisom Black Opium.

Koja je tajna formula novog mirisa inspiriranog bezalkoholnim koktelom?

U posudi za miješanje koktela pomiješajte prepoznatljive note mirisa Black Opium:

Nota okrepljujuće šalice svježe skuhane kave, inspiriran netom skuhanom kavom iz aparata za espresso. Navala čistog adrenalina uhvaćena u šalici i preobražena u mirisnu notu ekskluzivno za YSL BEAUTY.

Raskošan dašak senzualnog super-ekstrakta jasmina iz Indije. Ovaj vrlo ženstveni cvijet moderan je pristup cvijetu izrađenom za YSL Beauty te dodatno osnažuje blještavilo mirisa zbog istaknutih najsvježijih aspekata njegovih latica. Zamamni apsolut cvijeta naranče daje dodatnu dozu seksipila.

black opium novi parfem

Dekadentna doza očaravajućeg ekstrakta premium bourbon-vanilije s Madagaskara, dobivena je pažljivom ekstrakcijom koja otkriva duboke, misteriozne i tople vibracije ove mahune s prekrasnim balzamičnim tonovima.

Dobro pomiješajte, a zatim prepoznatljivom spoju dodajte dašak svježe energije dodatkom biljnih nota mirisa ILLICIT GREEN:

Energična nota super-esencije zelene mandarine iz Italije. Zeleniji od naranče, a slađi od limuna, ovaj citrus iz održivih izvora izrađen za YSL Beauty zaokružuje bezalkoholni koktel svojim blistavim, kiselkastim i sočnim aspektima.

Nota svježine smokvina lista. Toliko delikatna da se gotovo može čuti zvuk mrvljenja lista, nota dodaje drveni i pomalo gorak sloj mirisa, poput daška likera Angostura.

Bogate note smokve koja izaziva glad. Najsenzualnije voće, s ukusnim i mesnatim plodom. Njezina zelena i mliječna slatkoća, koju je parfumerka uspješno rekreirala, stapa se s kremasto bijelim cvjetnim notama i balzamičnom vanilijom.

novi zenski miris black opium

POMNO BIRANI SASTOJCI

Zahvaljujući tomu što su za brend YSL ekstremna odvažnost i ekstremni luksuz dvije strane istog rock-stava, BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN donosi dozu glamura s pomoću dvaju fantastičnih prirodnih sastojaka koji su izrađeni za brend.

SUPER EKSTRAKT ŠPANJOLSKOG JASMINA iz Indije. Jasmin, malen cvijet s golemom osobnošću, utjelovljenje je ženstvenosti. Ekstrakt koji je izrađen za YSL Beauty miriše jednako kao i svježe ubran cvijet.

Cvjetovi koje žene ručno beru u zoru ekstrahiraju se radi dobivanja mirisnog voska: biljnog materijala. Biljni materijal natapa se u alkoholu u vremenskom trajanju koje odredi parfumer. Ovaj postupak čuva najhlapljivije note sastojka, dajući svježiji, okomitiji i skladniji cvjetni profil.

Ekstrakt premium BOURBON-VANILIJE proizveden na održiv način na Madagaskaru. Elegantno crna i sjajna poput lakiranih štikli, dragocjena mahuna bourbon-vanilije zrači senzualno teksturiranim aspektima, koje u potpunosti prenosi vrhunski ekstrakt izrađen za YSL Beauty. Sastojak se dobiva ekstrakcijom mahuna s pomoću superkritičnih tekućina te je dobiveni ekstrakt iznimno vjeran izvornom mirisu ploda.

Što je inspiriralo bezalkoholni koktel koji mirisu Black Opium daje dodatnu dozu energije?

Nathalie Lorson: Black Opium Illicit Green rezultat je suradnje s miksologinjom Margot Lecarpentier. Udružile smo svoja znanja kako bismo povezale osjetila mirisa i okusa, a pritom smo cijelo vrijeme bile usredotočene na neodoljivost mirisa Black Opium!

Smokva se nametnula kao savršen sastojak: posebna je i lako prepoznatljiva, istodobno živahna i neodoljiva te se savršeno spaja s mirisom kave i cvijeta naranče, koji se inače također rabe u miksologiji. S pomoću te ideje stvorila sam parfem, a Margot koktel, dvije iznenađujuće skladne interpretacije.

Parfem je neonski zelene boje. Na koji se to način odražava u notama mirisa?

Nathalie Lorson: Najprije imamo smokvu, u vidu lista i ploda, čije krhko zelenilo podiže miris Black Opium na novu razinu. Osim toga, tu je i zelena mandarina izrađena isključivo za YSL, koja je gorka i manje slatka od klasične esencije mandarine.
Zajedno taj zeleni tandem potiče zelene aspekte koji već prirodno postoje u cvjetnom srcu parfema, apsolut cvijeta naranče i ekstrakt španjolskog jasmina, te tako otkriva življu stranu mirisa Black Opium.

Zašto baš sočna smokva, kako se ona uklapa u formulu mirisa Black Opium?

Nathalie Lorson: Od samog početka projekta, zelena je bila vrlo očit izbor za novi Black Opium. Željela sam prenijeti uzbudljivu energiju s pomoću smokve, koja posjeduje dva različita mirisa: zeleni list koji odiše zelenim, blistavim mirisom koji je svjež i gotovo gorak te plod koji je mesnatiji, življi i slađi. Kada se poveže s kavom, baš ta zelena smokva prikazuje neodoljivost mirisa Black Opium i odvaja se od izvornog mirisa s neočekivanom dozom energije.

novi zenski miris opium

Nadahnjuje li vas, kao parfumera, miksologija?

Nathalie Lorson: Prije nisam radila s miksolozima, ali zbilja mi se svidjelo! Mogu se pronaći brojne sličnosti: mnogo je istih sastojaka, kao i termina – upotrebljavamo izraze poput nota, kontrasta, strukture, intenziteta… Za sve umjetnike, čime god se oni bavili, nadahnuće koje pronađu u njima nepoznatom svijetu uvijek je vrlo važno.

NOVA SKANDALOZNA BOJA BRENDA YSL

Riječ je o zelenoj boji, ali ne bilo kakvoj zelenoj boji. Glasna, uzbudljiva i svježa, nijansa koja ispunjava okrugli prozorčić bočice mirisa Black Opium nadahnuta je jednim od najpoznatijih komada brenda Yves Saint Laurent.

Uz njega se nosi samo podignuta kosa i sandale s remenčićima, a riječ je o kratkom zelenom kaputu od lisičjeg krzna koji je postao prepoznatljivim znakom epohalne, skandalozne kolekcije „Libération” u stilu 1940-ih ovog modnog kreatora. Manifest stila koji je uzburkao i šokirao svijet mode 1971. godine.

Miris BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN preuzima baš tu živopisnu boju te tako postaje ekstravagantan izraz visoke mode i preslikava bogatstvo nota zelene mandarine i smokve. Poput bezalkoholnog koktela pod neonskim svjetlima, sjaji u tami glamurozno rokerske bočice s crnim šljokicama.

Baš kao što prozorčić na bočici mirisa Black Opium otkriva ludu zelenu boju mirisa inspiriranu visokom modom, kampanja za BLACK OPIUM EAU DE PARFUM ILLICIT GREEN otkriva tajne novog mirisa brenda YSL Beauty, kao i bezalkoholnog koktela koji je nadahnuo.

Poput blistave i uzbudljive aure, neonski zelena ističe ljepotu Zoë Kravitz, koja je od 2018. godine zaštitno lice mirisa Black Opium. Vođena osjetilima u nizu senzualnih fotografija, ona uživa u sočnim sastojcima mirisa. Ugoda za osjetila na vrhuncu.

Digitalna kampanja vodi nas iza kulisa do glavne parfumerke Nathalie Lorson i odvažne miksologinje Margot Lecarpentier, koje izmjenjuju poslovna iskustva i otkrivaju tajne svojih dviju kreacija.

Zatim odvažni članovi umjetničkog tima koji stoji iza mirisa Black Opium otkrivaju svoju novu kreaciju i na svoj način emocionalno opisuju svoj doživljaj. Istodobno je to vrlo dirljivo i smiono.
Pozivamo te: IZAZOVI GA. PROTRESI GA. OSJETI GA.

OTKRIVAMO NOVI MIRIS BLACK OPIUM ILLICIT GREEN

„Najprije se osjeti citrus, a zatim stiže doza blještavila. Osjećam nalet adrenalina.” Joanna

„Smatram da je energičan, ali u kemijskom smislu. Vrlo je seksepilan i prekrasan.” Shahed

„Smatram da je vrlo egzotičan, čak i orijentalan. Osjeti se začinska nota, pomalo uzbuđujuća.” Bilel

„Vrlo je neodoljiv, krepak, pun života.” Helena

„Zaista je intenzivan i neodoljiv.” Gogo Lupin
OTKRIVAMO BEZALKOHOLNI KOKTEL BLACK OPIUM ILLICIT GREEN

„Postignuta je delikatna ravnoteža između punoće, neodoljivosti i krepkosti kave i svježine.” Margot Lecarpentier

„Vrlo snažna kava u kombinaciji s tako blještavom energijom. Doista smatram da na najbolji mogući način predstavlja miris Illicit Green.”
Nathalie Lorson

ODVAŽITE SE DAROVATI MIRIS BLACK OPIUM U NOVOM RUHU. RASKOŠAN DAR ZA VALENTINOVO.
Iskonska privlačnost u nevjerojatno privlačnoj, svjetlucavoj crnoj bočici.
Zamamni koktel ugodan je za sva osjetila, svima je u središtu pozornosti i poigrava se s vašim osjetilima.

Užitak zabranjenog voća: slatka, sočna i vrlo seksepilna smokva presječena korom blistavo zelene mandarine stvara miris Illicit Green koji predstavlja prepoznatljiv miris brenda Yves Saint Laurent u opojnom i vrlo odvažnom novom ruhu.
Savršen dar za one koji ne mogu odoljeti mirisu Black Opium.

BIOGRAFIJE Nathalie Lorson

Nathalie Lorson odrasla je u gradu Grasse, tzv. prijestolnici parfema, gdje je njezin otac radio kao kemičar kod proizvođača sirovina za parfemsku industriju Roure. Za nju je miris oduvijek bio kao dječja igra. Nakon ostvarene prvostupničke diplome odlučila je upisati se na Institut za parfeme koji je ustanovio Roure kako bi „naučila pravu srž profesije stvaranja mirisa te stekla dubinsko znanje o sirovinama.” „Te 1980. godine”, prisjeća se, „vrlo je malo žena biralo područje proizvodnje parfema.”

Godine 2014. sudjelovala je u stvaranju mirisa Black Opium – oduvijek je otvorena uma i u potrazi za harmonijom. Bez oklijevanja ističe da joj je draži užitak dijeljenja i timskog rada nego samostalno postignuto zadovoljstvo. Oduševljava je pomisao da „dirne nekoga” svojim kreacijama.

BIOGRAFIJA MIKSOLOGINJE Margot Lecarpentier

Margot Lecarpentier ugostiteljica je iz Francuske koja je u svijet koktela ušla u New Yorku, gdje je radila u glazbenoj industriji. Nakon što se vratila u Francusku, dala je ostavku na tadašnjem poslu i odmah dobila posao u klubu Experimental Cocktail Club u Parizu.

Margot je 2017. otvorila vlastiti objekt u najodvažnijoj četvrti Pariza, Bellevilleu. Nazvala ga je COMBAT u čast problema kojima se bavi feminizam i pokret zaštite okoliša – no, nije sve ostalo samo na riječima, već ona ponovno upotrebljava sastojke što više može.

Ova je nagrađivana umjetnica za koktele proglašena „Najutjecajnijim ugostiteljem” na izboru nagrada Cocktails Spirits 2019., a 2018. ju je vodič Le Fooding proglasio „Najboljom barskom kreatoricom”. Za brend Yves Saint Laurent Beauté osmislila je najuzbudljiviji bezalkoholni koktel sezone.
@margot.combat

Uz dopuštenje: Loreal Hrvatska

Facebook Like Button