Blagdani uz vina Tomić biti će nezaboravni

Razveselite svoje najbliže mirisnim aromama i nezaboravnim okusima otoka Hvara.

Blagdani nam se bliže i polako počinjemo razmišljati o sitnicama kojima ćemo razveseliti naše najbliže. Znamo da najljepši pokloni često nisu ni najskuplji ni najveći nego oni koji kriju veliku pažnju i emociju.

Upravo tom idejom vodi se vinarija Tomić koja svoja ukusna vina vidi kao idealan poslovni poklon ili znak pažnje kojim ćemo obradovati našu obitelj i prijatelje.

vina-tomic

Blagdansko putovanje otokom Hvarom kreće vinom Tomić Beleca 2018, dobivenim inovativnom kupažom dviju dalmatinskih bijelih sorti, pošipa i bogdanuše. U toj sinergiji svaka od sorti daje ono najbolje od sebe: pošip moćnost, bogato tijelo i umjerenije kiseline te tipične sortne arome marelice, breskve (koštunjićavog voća) i mineralnost, a bogdanuša nježnije cvjetne arome i svježinu.

Rezultat je karakterno južnjačko, ali i lepršavo vino s nižim postotkom alkohola koji ga čini idealnim izborom za dnevnu konzumaciju i sve slične prilike koje traže laganija vina.

Putovanje se nastavlja s vrhunskim suhim sortnim vinom Tomić Pošip 2018. Pošip je moćno vino, punijeg tijela, prožeto laganim svježim nitima. Specifične sortne arome pošipa: marelica i drugo koštunjićavo voće, kao i svježi citrusi i mediteranske biljke – smilje i eterično bilje, nadopunjene su odležavanjem dijela vina u novim hrastovim bačvama.

Ovo vino idealno upotpunjuje ukusna jela od bijelog mesa, ribe i školjaka, ali i pikantnija jela poput pesta i raznih sireva.

vina-tomic-1

Treća poslastica proizvedena je od najvažnije dalmatinske sorte – plavac mali. Tomić Plavac 2016 najpoznatije je vino ove vinarije, specifično po mekoći i eleganciji koja je dobivena usprkos drskoj prirode ove autohtone dalmatinske sorte.

Uživanje u ovom vinu zagarantirano je uz začinjenija predjela, jela od tamnog mesa, umake od rajčica i brudete.

Posveta bogatoj povijesti otoka Hvara sažeta u je u vrhunskom suhom crnom vinu Tomić Illyricum 2015. Ovo vino kupaža je sorti cabernet sauvignon i plavac mali, grožđa koje potječe iz ekološkog vinograda u uvali Vira. Govedina, pačja prsa i razni sirevi uz Tomić Illyricum 2015 stvaraju pravu rapsodiju okusa.

Intenzitet i sortne arome plavca, oplemenjene su elegancijom i svježinom caberneta u vinu Tomić Caplar 2014. Karakteristični mirisi šljiva, sušenog grožđa i zemlje nadopunjeni su tako aromama crnog ribizla, začina i drugim nijansama. Svaka boca ovog vina s ponosom nosi vinarev potpis koji jamči za misao otisnutu na etiketi: ˝Proizvedeno u sprezi Hvara, ljubavi i znanja.˝

vina-tomic-2

Za slatki završetak putovanja zaslužan je Tomić Petar Hektorovich 2016, izvorno hrvatsko desertno vino koje se radi od prosušenog grožđa najkvalitetnijih dalmatinskih sorti.

Prema legendi, i car Dioklecijan je 305. godine kada je došao u Split uživao u “vinuum sanetum” ili “svetom vinu”, kako su ga tada zvali.

Ovo slatko vino, izbalansirano je kiselim notama koje mu daju pitkost i svježinu, a odlikuje ga aroma zrelog južnjačkog voća, suhih marelica, grožđica, narančine kore, smokava i aromatičnih cvjetnih nota.

Blagdani su vrijeme darivanja, zajedništva i stvaranja novih uspomena. Povedite svoje najbliže na putovanje mirisnim aromama i nezaboravnim okusima otoka Hvara uz vina Tomić.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button