Briljantan roman za vruće ljeto

Čaroban i potresan roman Familijari o fascinantnom razdoblju ljudske povijesti s briljantnim ženskim likovima ovih će vas dana odvesti u neko drugo vrijeme i potpuno zaokupirati vašu pažnju.

Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja hrvatski prijevod romana Familijari engleske autorice Stacy Halls

Knjiga donosi interesantnu povijesnu priču mračne atmosfere smještenu na sjeverozapad Engleske u razdoblju lova na vještice.
Knjiga je dostupna na webshopu Znanje uz popust od 10% i besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 150kn

Kratak sadržaj knjige

1612. Fleetwood Shuttleworth, sedamnaestogodišnja gospodarica velebnog Gawthorpe Halla, trudna je već četvrti put.

No ona još nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja i njezin muž Richard u strahu je da će ostati bez nasljednika.
Da stvar bude gora, Fleetwood otkriva pismo koje nije smjela vidjeti, u kojem liječnik piše Richardu da ona neće preživjeti porođaj.

I tada, posve slučajno, Fleetwood upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete. Međutim, Alice uskoro optuže da je vještica.

Dok jačaju međusobna optuživanja i zloglasna suđenja vješticama potresaju sjeverozapad Engleske, Fleetwood riskira sve da pomogne Alice. Sudbine dviju žena u smrtnoj opasnosti isprepliću se i postaju neraskidive dok im preostaje sve manje vremena za spas…

Familijari knjiga roman

„Ovo je kompleksan je i senzibilan portret hrabre i uporne mlade djevojke koja traži svoje mjesto u svijetu. Roman koji se mora pročitati.“ – Heather Morris
„Intrigantna priča o fascinantnom razdoblju ljudske povijesti, s briljantnim ženskim likovima.“ – Libby Page

O spisateljici

Stacey Halls odrasla je u Rossendaleu u pokrajni Lancashire i oduvijek ju je fascinirala priča o vješticama iz Pendlea. Studirala je novinarstvo na Sveučilištu u Lancashireu i radila je u izdavačkoj kući Bookseller kao medijska urednica i pisala za časopis Psychologies, gdje je danas jedna od urednica. Više o njoj možete saznati na www.staceyhalls.com.