Knjiga ljeta: Djevojka koju si ostavio za sobom

Što se dogodilo s djevojkom koju si ostavio za sobom?

djevojka-koju-si-ostavio-za-sobom-1Francuska, 1916. Sophie Lefèvre mora se brinuti za sigurnost svoje obitelji, dok joj se voljeni muž Éduard bori na bojišnici.

Kad joj zapovjede da mora kuhati večeru njemačkim časnicima i posluživati ih u svom hotelu, u njezinu domu više nema mira. U trenutku kad novi Kommandant ugleda Sophien portret – što ga je naslikao Éduard – rođena je opasna opsesija koja će Sophie navesti na mračnu i strašnu odluku.

Gotovo stoljeće poslije Sophien portret visi u kući Liv Halston – kao vjenčani dar njezina prerano umrlog muža. Jedan slučajni susret dovodi do otkrića stvarne vrijednosti slike i njezine kontroverzne i burne povijesti, čiji izlazak na vidjelo prijeti ponovno iz temelja izokrenuti Livin svijet.

U Djevojci koju si ostavio za sobom dvije mlade žene, razdvojene cijelim stoljećem, ujedinjene su svaka u svojoj borbi za ono što najviše vole, bez obzira na cijenu.

IZDVAJAMO KRITIKE KNJIGE:

Majstorski ispripovijedana priča koju će čitatelji obožavati.
Elle

Kao i u svjetskoj uspješnici Tu sam pred tobom, u ovom snažnom, provokativnom i napetom romanu Moyes traži od čitatelja da o složenim moralnim pitanjima razmišlja izvan okvira.
USA Today

U ovom neodoljivom romanu Jojo Moyes vješto plete priču istodobno tužnu i sretnu, s posebnim naglaskom na mračne kutke koji postoje u svim velikim ljubavnim pričama, i na zamršenost naoko jednostavnih sretnih završetaka.
Entertainment Weekly

Moyes piše tako lijepo i zorno da gotovo možemo vidjeti istoimenu sliku koja je u središtu ove divne, izvanserijski dobre ljubavne priče.
Booklist

Živo štivo koje se ne pušta iz ruku…
People Magazine

Uz dopuštenje: Profil Knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button