Moriarty:oštrouman krimić koji će zasigurno oduševiti ljubitelje Sherlocka Holmesa

„Oštrouman krimić koji će zasigurno oduševiti ljubitelje Sherlocka Holmesa.“
People

Sherlock Holmes je umro.
Nekoliko dana nakon što su Holmes i njegov arhetipski neprijatelj Moriarty nestali pod slapovima Reichenbacha, agent Frederick Chase stiže iz New Yorka kako bi riješio novi strašan zločin.
Moriartyeva je smrt stvorila otrovni vakuum koji je vrlo brzo ispunio novi zločinac nad zločincima obavijajući London mrakom ubojstava i opasnosti. Athelney Jones, inspektor predan Holmesovim metodama zaključivanja i istraživanja, pomaže Chaseu u istrazi.
Lov počinje…

moriarty-1Nakon uspjeha „Kuće svile“ Anthony Horowitz, jedini autor knjiga namijenjenih odraslima kojeg su upravitelji Ostavštine Arthura Conana Doylea dosad ovlastili da tematski posegne u kanon zvan holmesiana, odlučio se i dalje baviti Sherlockom i to možda u njegovoj najpoznatijoj epizodi: onoj pod slapovima Reichenbacha.

Vrlo uvjerljivom naracijom, besprijekornom karakterizacijom likova, izvrsnim pogađanjem atmosfere i tona Doyleovih romana, Horowitz se još jednom potvrdio kao odličan izbor za nastavak Sherlockova života.

Anthony Horowitz nagrađivani je autor četrdesetak romana za djecu i odrasle, od kojih su mnogi postali bestseleri. Godine 2014. dodijeljeno mu je i odličje OBE britanske kraljice za doprinos književnosti. Pored pisanja romana, Horowitz piše i scenarije za poznate televizijske serije „Ubojstva u Midsomeru“, „Poirot“ te „Foyleov rat“ i „Svježa krv“.

„Napeto i zabavno, sa sjajnim zapletom, napisano kao da je Conan Doyle stajao Horowitzu iznad ramena… najbolji krimić godine.“
Daily Mail

Uz dopuštenje: Profil Knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button